Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πύργου “Αναγέννηση”

Η “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πύργου επανιδρύθηκε το 2005, ενώ η ιστορία του συλλόγου ξεκινά το 1959, μόλις 24 χρόνια μετά την ίδρυση εκ θεμελίων του Νέου Πύργου

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  230 μέληΤοποθεσία: Κωνσταντινούπολη Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Κωνσταντινουπολίτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Βορείου Ευβοίας το 1925 με την ανταλλαγή πληθυσμών από τον Πύργο Κωνσταντινουπόλεως σημερινό Κεμερμπουργκάζ. Η “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” προωθεί τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τον εξωραϊσμό, την κοινωνική προσφορά, τον εθελοντισμό του Νέου Πύργου και της ευρύτερης περιοχής. Εχει δημιουργήσει Εκπαιδευτικό Εργαστήρι για μαθήματα καλλιτεχνικών, χορού, μουσικής, σεμινάρια παράδοσης, σεμινάρια μουσικής και μουσικολογίας, σεμινάρια ελληνικής γλώσσας. Πραγματοποιεί κάθε χρόνο Θερινό Φεστιβάλ Πολιτισμού, και Χειμερινό Φεστιβάλ ενώ κατά τη διάρκεια του χρόνου γίνεται αναβίωση εθίμων και παραδόσεων. Εχει ήδη τυπωθεί και διανέμεται το πρώτο Ιστορικό Βιβλίο για το Νέο Πύργο, ενώ είναι σε εξέλιξη η οργάνωση του Ιστορικού Αρχείου με μαρτυρίες, κείμενα, φωτογραφίες για την ιστορία του Νέου Πύργου.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.