Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκπολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Καμήλας

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Καμήλας Σερρών ιδρύθηκε το 1982 από ανθρώπους με ευαισθησίες και αγάπη για τον τόπο, που θέλησαν να συνεχίσουν την παράδοση και την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  150 μέληΤοποθεσία: Κάτω Καμήλα Νομός: ΣΕΡΡΩΝ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία Φυλή: Μακεδόνες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Στόχος και σκοπός είναι η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους κάτοικους, η συμβολή στην πνευματική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κίνηση του τόπου και η διάσωση και διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας στις επόμενες γενιές.

  Η παραδοσιακή ομάδα με αγάπη και μεράκι ξεκίνησε εδώ και περισσότερο από δέκα χρονιά τη συλλογή και καταγραφή τοπικών παραδοσιακών τραγουδιών, χορών και εθίμων. Άλλα περισσότερο γνωστά, άλλα ξεχασμένα από νεότερους , τραγουδήθηκαν στην αυθεντική τους μορφή από παλιούς κατοίκους της Κάτω Καμήλας και διασώθηκαν για να διδαχθούν μέσα από την ομάδα και σε νέους, να ζωντανέψουν την ιστορία, την παράδοση, την ανθρώπινη υπόσταση των προγόνων μας, τα πάθη και τις ελπίδες τους που μένουν διαχρονικά ανά τους αιώνες.

  Παράλληλα με την καταγραφή τοπικών παραδοσιακών τραγουδιών, χορών και εθίμων, ξεκίνησε μια έκθεση- μουσείο παραδοσιακών αντικειμένων και φορεσιών που φιλοξενείται στην αίθουσα του Πολιτιστικού συλλόγου της Κάτω Καμήλας.

  Στο σύλλογο λειτουργούν ομάδες παραδοσιακού χορού, Σκάκι, Μοντέρνου χορού, Παραδοσιακής Μουσικής, Γυμναστικής κ.α.. Είναι ένας πολιτιστικός και λαογραφικός σύλλογος, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Κάτω Καμήλα Σερρών. Αποστολή του είναι η μορφωτική καλλιέργεια μέσα από τον λαϊκό πολιτισμό, τις λαϊκές μας τέχνες, τα ήθη κι έθιμα της πατρίδας μας. Στόχος μας είναι να μάθουμε όχι μόνο τη βηματολογία των χορών αλλά και τον ενδυματολογικό χαρακτήρα καθώς και το ύφος κάθε περιοχής της Ελλάδας.

  Ο σύλλογος απαρτίζεται από περίπου 150 μέλη χορευτές έχοντας τη δυνατότητα να παρουσιάσει χορούς απ’όλα τα μέρη της Ελλάδας με αυΘεντικότητα. Έχει λάβει μέρος σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

  Πλήθος από δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ο οποίος συνεργάζεται και με άλλους συλλόγους και φορείς καθώς και με το Δήμο Σερρών και την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Σερρών. Έχει καθιερώσει δικές του μεγάλες εκδηλώσεις όπως είναι: «το τριήμερο της αποκριάς», « τα Αναργύρια», και « η Πανελλήνια παιδική- εφηβική χορευτική συνάντηση» με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

  Μια ”τυπική” εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής τελειώνει με το τελευταίο χειροκρότημα ενός παθιασμένου κοινού. Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί σαν αναπαράσταση της παράδοσης. Η ομάδα του Πολιτιστικού και εξωραϊστικού Συλλόγου Κάτω Καμήλας συνεχίζει μετά τα χειροκροτήματα, κατεβαίνει στον κόσμο, τον ξεσηκώνει, χορεύουμε όλοι μαζί, επικοινωνούμε, αγαπιόμαστε, ερωτευόμαστε … έτσι περνάμε από την ”αναπαράσταση” στο ”βίωμα” της παράδοσης μέσα από την διανθρώπινη σχέση.

  Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις εκδηλώσεις της περιοχής μας:
  Α) τριήμερο της αποκριάς Κάτω Καμήλα
  Β) Αναργύρια Κάτω Καμήλα
  Γ) Πανελλήνια χορευτική συνάντηση Σέρρες (Αύγουστο)
  Δ) Πανελλήνια παιδική- εφηβική χορευτική συνάντηση Κάτω Καμήλα (Σεπτέμβριο)

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.