Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

«Ανατολής Ίχνη» Ομάδα Μελέτης και Διάδοσης του Μικρασιατικού Πολιτισμού

Εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και κατάγεται από Μικρά Ασία

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  80 μέληΤοποθεσία: Μικρά Ασία Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Μικρασιάτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Η Ομάδα Μελέτης και Διάδοσης του Μικρασιατικού Πολιτισμού «Ανατολής Ίχνη» ξεκίνησε τη δράση της το 2014, κυρίως από μια ανάγκη των μελών, που είναι φίλοι μεταξύ τους, να μελετήσουν διεξοδικά και εμπεριστατωμένα την παράδοση και τον πολιτισμό εν γένει των προσφύγων της Μικράς Ασίας.

  Σκοπός της ομάδας, εκτός του χορευτικού συγκροτήματος που ήδη λειτουργεί, είναι η δημιουργία θεατρικής ομάδας και χορωδίας, καθώς και η πραγματοποίηση σεμιναρίων, που αφορούν σε θέματα του ευρύτερου μικρασιατικού χώρου, από το Αιγαίο έως τον Ευφράτη και τον Καύκασο, με εισηγητές ειδικούς επιστήμονες, λαογράφους κ.α.

  Η ομάδα εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου το προσφυγικό στοιχείο υπερτερεί, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα μέλη να προσεγγίσουν καλύτερα το μικρασιατικό πολιτισμό. Ήδη εκδόθηκε και κυκλοφορεί το πρώτο λεύκωμα-ημερολόγιο 2015 το οποίο, μιας και τα πάντα πρέπει να έχουν ως αφετηρία και βάση την παιδεία, είναι αφιερωμένο στα ελληνικά εκπαιδευτήρια της «Ανατολής». Εκθέτοντας εικόνες, παλιές και σύγχρονες, και πληροφορίες από τα σημαντικά εκείνα σχολεία που δημιούργησαν οι Μικρασιάτες στην Πατρίδα, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τον πρωτεύοντα ρόλο που έπαιζε η ελληνική εκπαίδευση στη ζωή τους.

  • Χοροδιδάσκαλοι : Μελιρρύτου Βάσω, Γιορανίδης Βασίλης
  • Πρόεδρος : Κατσούπης Γιώργος

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.