Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

“Ταξίδι” στην ιστορία της Αλικαρνασσού με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ταξίδι στην Ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολίτες και οι επισκέπτες, για να μάθουν οι νέοι και να ζωντανέψουν οι μνήμες των παλιότερων με όλα τα γεγονότα- ντοκουμέντα που σημάδεψαν τη πόλη.

Στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης και των σημαντικών παρεμβάσεων στην Αλικαρνασό , εντάσσεται και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας που θα καταγράφει την Ιστορία του τόπου από την εποχή της έλευσης των προσφύγων από την Τουρκία το 1922 και το ρόλο τους στην ανάπτυξη της Νέας Αλικαρνασσού, του Ηρακλείου και της Κρήτης μέχρι και σήμερα.

Το υλικό αυτό έπειτα από την απαραίτητη συλλογή, τεκμηρίωση και ψηφιοποίησή του θα μπορεί να εκτεθεί στο κοινό μέσω περιπτέρων πληροφόρησης σε χώρους υψηλής επισκεψιμότητας.Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται με σαφή και κατανοητό τρόπο ενώ θα δίνουν τη δυνατότητα και σε μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία χρήστες μέσω οθόνης αφής να περιηγηθούν στην Ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού .

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης με στόχο την ανάδειξη και προστασία της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς που αποτελεί και μια από τις βασικές μας προτεραιότητες.

«Η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου αποθετηρίου ψηφιακού περιεχομένου, το οποίο θα είναι πλήρως διαθέσιμο στο ευρύ κοινό με ιστορικές αναδρομές στο παρελθόν θα αποτελέσει πολύτιμο υλικό για τις επόμενες γενιές»,επεσήμανε ο Δήμαρχος.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση