Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Τα Κρητικά κρασιά κατακτούν τις Βρυξέλλες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τα Κρητικά κρασιά πάνε Βρυξέλλες και δίνουν στοίχημα για την κατάκτηση της ξένης αγοράς. Οι κινήσεις εξωστρέφειας για την προώθηση του Κρητικού κρασιού ενισχύονται και η έδρα του κοινοβουλίου πλημμύρισε από τα κρασιά του νησιού. Πρόκειται για στοχευμένες δράσεις που ξεκίνησαν στην αρχή του μήνα Νοεμβρίου 2012, όπου τα οινοποιεία του νησιού απέστειλαν και στους 750 Ευρωβουλευτές από μια φιάλη κρητικό κρασί μαζί με την πρόσκληση στις εκδηλώσεις του τριημέρου.

Από χθες μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου, τα μέλη του Wines of Crete, προσκεκλημένοι του Ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη, παρουσιάζουν τα κρασιά του νησιού σε μια σειρά από προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Χθες το απόγευμα, συναντήθηκε η αποστολή με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και το βράδυ πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία 25 διαφορετικών ετικετών με την παρουσία Βέλγων δημοσιογράφων, εμπόρων και εστιατόρων σε κεντρικό εστιατόριο των Βρυξελλών.

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει δραστηριότητες εντός της έδρας της ΕΕ. Αρχικά συνάντηση της αποστολής με μέλη του Τμήματος Γεωργίας της ΕΕ για θέματα που απασχολούν τον κλάδο, τόσο νομοθετικά όσο και εμπορικά-προωθητικά.

Θα κλείσει με την παρουσίαση του Κρητικού Αμπελώνα σε επίσημους της Ε.Ε., Ευρωβουλευτές και καλεσμένους της ομάδας οργάνωσης μαζί με την παρουσίαση της επίσημης ταινίας των Κρητικών κρασιών η οποία όπως και πολλά άλλα έχουν υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από Κοινοτικά κονδύλια.

Μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να δείξουμε, μέσα στα άλλα, πως υπάρχει και η Ελλάδα που δουλεύει και αξιοποιεί τις χρηματοδοτήσεις που της παρέχουν. Η εκδήλωση θα κλείσει φυσικά με ένα ποτήρι Κρητικό κρασί, σημειώνουν τα μέλη του συλλόγου που θέλουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση