Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ποντιακό παραδοσιακό υπερθέαμα στο ΟΑΚΑ

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ χτύπησε η καρδιά του Πόντου, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ετήσιας πολιτιστικής εκδήλωσης των τελευταίων 40 ετών, του 8ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Πρόκειται για μία φαντασμαγορική εκδήλωση ποντιακού πολιτισμού, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας, πάνω από 2.000 χορευτές, νέοι και νέες από 450 ποντιακούς συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 15.000 θεατές.

Τη σκηνοθεσία της εκδήλωσης ανέλαβε ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ενώ παρουσιαστές της ήταν ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η Πόπη Τσαπανίδου. Εκτάκτως εμφανίστηκαν ο Γιώργος Νταλάρας και η Σοφία Παπάζογλου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος χάρισε στον Ελληνισμό διανοούμενους, καλλιτέχνες αλλά και τον Άγιο Θεόδωρο Γαβρά, που τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ «90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος» παραπέμπει στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των Πληθυσμών καθώς επίσης και στον «δρόμο της φωτιάς» που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν οι Πόντιοι πρόσφυγες, με τεράστια προβλήματα, δυσκολίες, απώλειες και θυσίες.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση