Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πειραιάς : Πρόγραμμα Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Mε στόχο την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων Πειραιά, την αξιοποίηση των δημοσίων χώρων, ιδιαίτερα αυτών που περιβάλλουν σημαντικές αρχαιότητες και μνημεία, καθώς και τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών με ανάδειξη των μνημείων και ιστορικών τόπων της πόλης άρχισε συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την ΕΑΧΑ Α.Ε. (Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων & Αναπλάσεις Α.Ε.)

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε 2η συνάντηση του Δήμου Πειραιά και της ΕΑΧΑ Α.Ε., παρουσία εκπροσώπων ΥΠΕΚΑ & ΥΠΑΙΘΠΑ/Πολιτισμός, στο γραφείο του Δημάρχου Πειραιά και στη συνέχεια αυτοψία στις περιοχές ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος της πόλης του Πειραιά, με παράλληλη ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους από την Προϊσταμένη και αρχαιολόγους της ΚΣΤ’ ΕΠΚΑ.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου κ. Στ. Διαμαντίδης, στελέχη του Δήμου και συνεργάτες του Δημάρχου, η ΕΑΧΑ Α.Ε. δια της Προέδρου κας Ν. Γαλάνη, του Διευθυντή κου Θ. Ψυχογιού μαζί με την Υπευθ. Επικοινωνίας κα Μ. Βασιλάκη, από το ΥΠΑΙΘΠΑ η Προϊσταμένη ΔΙΠΚΑ κα Ν. Βαλάκου με την Προϊσταμένη της ΚΣΤ’ ΕΠΚΑ κα Σ. Χρυσουλάκη και οι σύμβουλοι του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Χ. Κακαρούχας & Κ. Στεφανάκης.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ανάδειξη του Πειραιά ως μητροπολιτικού κέντρου και πόλου έλξης πολιτισμού, τουρισμού και αναψυχής και η δημιουργία προϋποθέσεων για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πόλης και του οικιστικού της πλούτου, καθώς και για την ανάσχεση των τάσεων υποβάθμισης.

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση