Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Παρατηρητήριο Τουρισμού στην Κω

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ξεκίνησαν οι εργασίες δημιουργίας του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ» με την υπογραφή της σύμβασης του έργου μεταξύ του Δημάρχου Κω Κώστα Καΐσερλη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Signum Α.Ε. κ. Αθηναίου Γιώργου που έγινε στο Δημαρχείο στις 21 Δεκεμβρίου 2012 και έχει προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Το έργο ιδιαίτερης σημασίας για την Κω είναι ενταγμένο στο ευρύτερο πρόγραμμα της Συνεργασίας του Δήμου με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την Περιφέρεια της Ανατολικής Κρήτης με επικεφαλής εταίρο το Δήμο της Κω και αφορά τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με την συγκέντρωση και αξιοποίηση όλων των μελετών και των στοιχείων που σχετίζονται με τον τουρισμό και την προοπτική ανάπτυξης του. Στη σύσκεψη που ακολούθησε με στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικών και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού προσδιορίστηκαν με σαφήνεια τα βήματα της εξέλιξης του έργου που στο σύνολο του θα υποστηρίξουν τις τουριστικές μας επιχειρήσεις και θα δώσουν τη δυνατότητα στο Δήμο και στους τουριστικούς φορείς μας της ορθής χάραξης πολιτικών ανάπτυξης.

Επίσης καθορίστηκαν οι εργασίες που απαιτούνται για την εύρυθμη ένταξη του έργου στον μεγάλο στόχο της δημιουργίας του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Έρευνας και Τεχνολογίας που θα χειρίζεται και θα επικαιροποιεί το σύνολο των δεδομένων του νησιού από τις χρήσεις γης μέχρι την σύνθεση του πληθυσμού και την οικονομία. Αυτή την περίοδο εκτελείται επίσης το υποέργο του ίδιου προγράμματος που αφορά την εγκατάσταση των υποδομών για την ανάπτυξη σε όλες τις τουριστικές περιοχές ευρυζωνικών δικτύων και διαδικτυακών καμερών για την προβολή τοπίων του νησιού μας ζωντανά όλο το 24ωρο μέσω του Internet.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση