Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Οι τοιχογραφίες της Κνωσού και πάλι στο Μουσείο Ηρακλείου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ανοίγει από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και η αίθουσα της έκθεσης των μινωικών τοιχογραφιών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, το οποίο παραδίδεται σιγά σιγά στο κοινό μετά το έργο της ανακαίνισής του.

Να σημειωθεί, ότι οι τοιχογραφίες από τα μινωικά ανάκτορα και τις επαύλεις, που παρουσιάζονται στη νέα έκθεση συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου, καθώς πρόκειται για ζωγραφικά έργα υψηλής τέχνης, που αποτυπώνουν εικόνες του μινωικού κόσμου από την κοινωνική και θρησκευτική ζωή, το περιβάλλον της ανακτορικής αυλής και την πλούσια κρητική φύση. Και όλα αυτά βέβαια προβάλλονται με σύγχρονη μουσειολογική και μουσειογραφική άποψη.

Η έκθεση τοιχογραφιών στο κεντρικό κτίριο του μουσείου θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο, όπως και η έκθεση της συλλογής γλυπτών που άνοιξε τον Αύγουστο. Παράλληλα εξακολουθεί να λειτουργεί στο κτίριο επέκτασης η προσωρινή έκθεση με επιλεγμένα εκθέματα από τις συλλογές του μουσείου, με σταθερή τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ. Οι αρχαιολόγοι θα πραγματοποιούν δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό, στα ελληνικά και αγγλικά, στη νέα έκθεση τοιχογραφιών κάθε Πέμπτη και Παρασκευή έως το τέλος Νοεμβρίου.

Το έργο επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση