Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγκαθιάς και Νεοχωρίου Ημαθίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Στην παράσταση “ Ήθος Αρμονιών , Γενών και Ρυθμών “ με συντονιστή και επιμελητή από την ΕΡΤ τον μουσικολόγο – λαογράφο Παναγιώτη Μυλωνά που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ήχησαν για πρώτη φορά οι ζουρνάδες και τα νταούλια και χόρεψε Ρουμλουκιώτικο σχήμα.

Στην κατάμεστη αλλά και μια από τις καλύτερες της Ευρώπης αίθουσα “ Χρήστος Λαμπράκης , παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης , της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας , του στρατού , της εκκλησίας, ειδικών του χορού και της μουσικής , μεγάλων καλλιτεχνών και πλήθους κόσμου , οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κ.Ε.Ρ.ΛΑ.Π. Αγκαθιάς και Πολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου “ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ” συγκίνησαν το κοινό με τους τελετουργικούς χορούς , τα τραγούδια και φυσικά τη φορεσιά του Ρουμλουκιού παρουσιάζοντας έθιμα του γάμου.

Η 40 μελή ομάδα των χοροδιδασκάλων Δημήτρη Σαμαρά και Όλγας Καστανά μετά από προετοιμασία μηνών κέρδισαν τις εντυπώσεις ήδη από την τελική πρόβα μέσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες από το μεγάλο σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ.

Την ομάδα συνόδευσαν οι μουσικοί Παζαρέντζης Μιχάλης ( 1ος ζουρνάς), Δραγουμάνος Νίκος ( 2ος ζουρνάς) , Παζαρέντζης Σταύρος (νταούλι), Σαμαράς Δημήτρης (τραγούδι). Η παράσταση θα προβληθεί από την ΕΡΤ.

Την αποστολή στήριξε και βοήθησε οικονομικά ο βουλευτής Ημαθίας κος Βεσυρόπουλος Απόστολος.

Πραγματικά αισθανόμαστε υπερήφανοι και για τους δύο συλλόγους, που εκπροσώπησαν όχι μόνο τον Δήμο Αλεξάνδρειας και το νομό μας αλλά και ολόκληρη τη Μακεδονία σε μια τέτοια διοργάνωση! Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους συντελεστές!

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση