Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ιερέας: Δεν θα βαπτίσω το παιδί γιατί φοράτε παραδοσιακές ενδυμασίες!

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Σεβασμιότατε Δέσποτα , Γερμανέ,

Το Σάββατο 27/09/2014 στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης στην Λυγιά , Ηλείας τελέστηκε μυστήριο βάπτισης παρά του Αρχιμανδρίτη Φιλάρετου.

Μια ώρα πριν το μυστήριο με ενημέρωσε ο πατέρας του νηπίου , κος Ανδρικόπουλος Γεώργιος ότι κατόπιν εντολή σας δεν θα τελεστεί το μυστήριο επειδή οι παρευρισκόμενοι στο μυστήριο θα φορούσαν Ελληνικές Παραδοσιακές Στολές από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Όταν ρώτησα τον Αρχιμανδρίτη για την αιτιολόγηση της απόφασή σας αυτής, μου είπε πως δεν υπάρχει δικαιολογία και ο ίδιος εκτελούσε εντολή σας.

Φαντάζεστε ο πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε λόγω του ότι παραπάνω από 50 άτομα δεν είχαν άλλη ενδυμασία μαζί τους καθώς και οι πρωταγωνιστές του μυστηρίου , κουμπάροι κλπ , οι οποίοι έψαχναν για οποιοδήποτε ένδυμα (εκτός από Παραδοσιακό Ελληνικό) , να ντυθούν για να πραγματοποιηθεί το μυστήριο κατόπιν εντολή σας. Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να μου δοθεί μια αιτιολογημένη απάντηση γι’αυτή , την παράλογη κατά το σύνολο των εμπλεκομένων και καλεσμένων , εντολή σας .

iereas-arnithike-na-vaptisei-mwraki-paradosiakes-foresies

Η απορία η δική μου και όλων είναι ‘’για ποιον λόγο θεωρείται την Παραδοσιακή Ελληνική Φορεσιά «μη πρέπουσα», σε σχέση με την κοσμική περιβολή της εποχής μας’’. Είναι η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά ασύμβατη με την εκκλησία; Σας υπενθυμίζω ότι παρόμοια μυστήρια έχουν τελεστεί πανελλήνια με αποδείξεις και φωτογραφίες ακόμα και στην Παναγία την Καθολική της Γαστούνης πριν από 5 ή 6 χρόνια (γάμος με 400 καλεσμένους όλους με παραδοσιακές φορεσιές , Γαμπρός – Νύφη – Κουμπάροι κλπ)

Εκτός εάν νομίζετε ότι η κοσμική περιβολή των γυναικών και των ανδρών είναι πιο σεβάσμια για την Εκκλησία μας από την παραδοσιακή. Σας παραπέμπω σε χιλιάδες φωτογραφίες από γάμους και βαπτίσεις όπου οι συμμετέχοντες φορούν ενδυμασίες τις οποίες χρησιμοποιούν και στις κοσμικές εξόδους του (κέντρα διασκεδάσεις , μπαρ και παραλίες !!!) αλλά ας μη επεκταθώ περεταίρω σε λεπτομέρειες σεβόμενος το σχήμα σας.

Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω τα λόγια του Μακάριστου Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου «ελάτε στην εκκλησία όπως είστε», Ιεράρχη που μάλλον ήθελε να μαζέψει πιστούς στην Εκκλησία και όχι να τους απομακρύνει με αδικαιολόγητες απαγορεύσεις όπως η δική σας, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς για τους Έλληνες .

Αναλογιστείτε την απορία που εξέφρασαν οι περίπου 150 καλεσμένοι και περίπου ακόμη 1000 πιστοί που έμαθαν και “έφριξαν” με αυτή σας την απόφαση, που αντιπροσωπεύει τη θέση της Εκκλησίας μας , βάση της οποίας η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ είναι αντίθετη με τα Χριστιανικά Ιδεώδη που έχουμε όλοι διδαχθεί από τα Ιερά Βιβλία , Ιστορία και Φωτισμένους Κληρικούς της Εκκλησίας μας. Παρακαλώ για την άμεση απάντησή σας.

Με τιμή
Χρυσόστομος Βλάχος

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση