Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Φτωχότερο το μουσικό γένος των Σουκαίων

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Έχασε την Πέμπτη το μεσημέρι τη μάχη με τον θάνατο ένας από τους κορυφαίους του μουσικού γένους των Σουκαίων, ο οργανίστας Στάθης Σούκας, σε ηλικία 73 ετών, ο οποίος κηδεύτηκε την Παρασκευή στην Πετρούπολη.

Ο Στάθης Σούκας, ο οποίος καταγόταν από το Κομπότι της Άρτας, σεμνός και υποδειγματικός οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών, υπηρέτησε την ελληνική δημοτική λαϊκή μουσική με πίστη από την ηλικία των 10 χρόνων, όταν ο δάσκαλος πατέρας του βιολιστής Φώτης Σούκας τον έπαιρνε μαζί του για να παίξει ακορντεόν στο πάλκο, στα πανηγύρια της Ηπείρου, πολλές φορές με τα ξαδέλφια του, τους μεγάλους κλαρινίστες Βασίλη και Βαγγέλη Σούκα.

Στα 60 χρόνια και πλέον που έπαιζε μουσική, είτε αρμόνιο, είτε ακορντεόν, είτε σαντούρι, όπως τον έμαθε ο πατέρας του Φώτης, γενάρχης και μεγάλος δάσκαλος των Σουκαίων, συνεργάστηκε σχεδόν με όλους τους μεγάλους αστέρες του λαϊκού και δημοτικού τραγουδιού στα πάλκα ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά κυρίως στα φημισμένα κέντρα της άλλοτε ανθηρής αθηναϊκής νυχτερινής ζωής.

Του Νίκου Τσιαμτσίκα

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης – 29 Μαΐου 1453

29 Μαΐου 1453, η άλωση της Κωνσταντινούπολης.Η τελική έφοδος των Οθωμανών, η σφαγή των υπερασπιστών της Πόλης και το βράδυ που ο Μωάμεθ ο Πορθητής εισήλθε πανηγυρικά στην Αγιά Σοφιά