Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ενθουσιασμός στο πρώτο μάθημα ποντιακής λύρας στην Σύρο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Με δάσκαλο το λυράρη Γιώργο Κεμετσετζίδη , ο οποίος προσκαλείται από την Αθήνα, ξεκίνησε το πρώτο μάθημα ποντιακής λύρας , το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 13.30 το μεσημέρι.Το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας είναι μια νέα δραστηριότητα του συλλόγου μας.

Τα μαθήματα τα οποία είναι ατομικά , διάρκειας μιας ώρας, παρακολούθησαν πέντε άτομα . Ανάμεσα στους μαθητές είναι και δυο παιδιά ηλικίας 10 και 14 ετών. Και οι πέντε ενδιαφερόμενοι προσήλθαν στο μάθημα κρατώντας τις ατομικές τους ποντιακές λύρες .

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και ομαδικό μάθημα. Ο δάσκαλος , πριν αναχωρήσει για την Αθήνα έδωσε τις οδηγίες του στους μαθητές του και ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο μάθημα , το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο. Δυστυχώς οι αποστάσεις αλλά και οικονομικοί λόγοι δεν επιτρέπουν τη συχνότερη επίσκεψή του στη Σύρο.

Στη συνέχεια ανταποκρίθηκε στο αίτημα των μελών του χορευτικού τμήματος και τους συνόδεψε με τη λύρα στο μάθημα του χορού. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του συλλόγου, Φολεγάνδρου 3.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση