Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

«Ασπίδα» στην ενετική γέφυρα

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Μιά υπέροχη τοξωτή γέφυρα, ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής, καταρρέει αν και είναι χαρακτηρισμένη ως διατηρητέα. Ευτυχώς, ο τοπικός Δήμος Ασσου Κορινθίας χρηματοδότησε τη μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης αυτής της υπέροχης ενετικής υδατογέφυρας. Η μελέτη παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο από τον διευθυντή Θέμη Βλαχούλη και θα υλοποιηθεί.

Η γέφυρα – υδραγωγείο γεφυρώνει το χείμαρρο Ράχιανι ή Λογγοπόταμο, ο οποίος διασχίζει την κοιλάδα των Κλεώνων και εκβάλλει στον Κορινθιακό Κόλπο. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Ασσος, 12 χλμ. περίπου δυτικά της πόλης της Κορίνθου, πάνω στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.

Οπως είπε ο κ. Βλαχούλης, πρόκειται για μια λίθινη, πολύτοξη, γέφυρα υδραγωγείου, μεγάλων διαστάσεων, που αναπτύσσεται σε δύο διαζώματα. Η κατασκευή της χαρακτηρίζεται καλή. Εχει ύψος 8,50 μέτρα περίπου και μήκος 27 μέτρα.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Εκεί ήμασταν, στο 2ο Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Κω (Ρεπορτάζ)

Βρεθήκαμε στο 2ο Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Κω που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου στο θεατράκι Ευαγγελίστριας στο χωριό Ασφενδιού.