Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αίγιο: “Άρωμα” Μικράς Ασίας από τον ΑΙΓΙΕΑ

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Σεμνές, ουσιαστικές και καινοτόμες οι τρεις σύντομες αναφορές που πραγματοποιήθηκαν από τον «ΑΙΓΙΕΑ», το Σύλλογο των προσφύγων του Αιγίου.

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα έγινε η παρουσίαση του Ημερολογίου 2013 του ΑΙΓΙΕΑ το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στο φουαγιέ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (Επ.Τιμοθέου & Παναγιωτοπούλων).

Η δημοσιογράφος και εκδότρια Φρόσω Στιβαχτοπούλου-Σταυρίδη, ο τ.Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής και Συγγραφέας Βλάσσης Τρεχλής, ο Ομότιμος Καθηγητής Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών και Επίτιμος Πρόεδρος του Αιγιέα Νίκος Καφούσιας και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καβούνη μίλησαν από καρδιάς για τον ξεριζωμό και την ιστορία, τη συμβολή του προσφυγικού στοιχείου στα γράμματα και τις τέχνες, το εμπόριο και την επιστήμη. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Μαρία Καβούνη.

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 στο γραφείο του Συλλόγου στις Εργατικές Κατοικίες Διγελιωτίκων και σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Ομάδα Αιγίου προβλήθηκε η αριστουργηματική ταινία του Ηλία Καζάν «Αμέρικα-Αμέρικα» που δεν άφησε κανέναν από τους παρευρισκόμενους ασυγκίνητο.

Τέλος, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στην είσοδο του Πολύκεντρου (Μυρτιά Αιγίου) και στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, εξετέθη πλούσιο φωτογραφικό υλικό του ΑΙΓΙΕΑ από τα οικογενειακά αρχεία των προσφύγων του Αιγίου.

Μια ιδιαίτερη στιγμή των τριών αναφορών στη Μικρά Ασία του ΑΙΓΙΕΑ, υπήρξε η απόδοση τιμής στην μακροβιότερη εν ζωή πρόσφυγα του Αιγίου κ. Βασιλική Σταματοπούλου-Ευσταθίου που κατάγεται από το Βόρι της νήσου Αλώνης της Επαρχίας Προικοννήσου και ως νεαρή κάποτε καλλονή προσφυγοπούλα απεικονίζεται στο φύλλο του μήνα Μάιου του φετινού Ημερολογίου του ΑΙΓΙΕΑ που είναι αφιερωμένο στο Βόρι.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση