Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

«Το χορευτικό φαινόμενο της Πάρου – Χοροί και τραγούδια» Σεμινάριο

Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής Νομός: ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρεια: Αττική

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο Χορευτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος “Μέθεξις”, την Κυριακή 5 Απριλίου διοργανώνει, το 1ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών για την φετινή χρονιά με θέμα : «ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ – ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ»

Εισηγητής : Λιάρος Γεώργιος

“Χορέψτε δυό μου μάτια…”, μας λέει ο Γιώργος ο Λιάρος, στον τελευταίο ψηφιακό δίσκο όπου έβαλε την υπογραφή του για την επιμέλεια της συγκεκριμένης δουλειάς και αναφέρεται στην μουσικοχορευτική παράδοση της Πάρου. Η αγάπη του Γ. Λιάρου για τον παραδοσιακό χορό από μικρή ηλικία, τον οδήγησε σε επαγγελματική καταξίωση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αφού αρκετές φορές έχει κληθεί να διδάξει τόσο σε ομάδες του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, δίνοντας πραγματικό νόημα στην έννοια της “παράδοσης”, μεταλαμπαδεύοντας τις πολύτιμες γνώσεις του. Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις το 2003 τον οδήγησαν, στον νησί της Πάρου όπου διέμεινε ως το 2007 και ανέλαβε το χορευτικό συγκρότημα του δήμου. Η καθημερινή τριβή με τους ντόπιους, αποτέλεσε κίνητρο για να ασχοληθεί εκτενέστερα με την έρευνα της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Πάρου καθώς και της ευρύτερης περιοχής των Κυκλάδων.

* Το σεμινάριο θα πλαισιώσουν μουσικά καθ’ όλη την διάρκεια του, οι εξής μουσικοί:

  • Τουμπί: Σκιαδάς Βαγγέλης
  • Τσαμπούνα: Πετρόπουλος Φανούρης

** Επίσης στον χώρο θα παρευρεθούν ντόπιοι χορευτές από το νησί, για να αποδοθεί όσο καλύτερα γίνεται το “ύφος” της περιοχής.

*** Στην τιμή περιλαμβάνεται η διδασκαλία των χορών, οι σημειώσεις, η βεβαίωση συμμετοχής καθώς και το ΒΙΝΤΕΟ του σεμιναρίου όπου όλα θα σταλούν ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ κατ’ άτομο (10 ευρώ για τα μέλη του “Μέθεξις”)

Πληροφορίες
Το σεμινάριο θα διαρκέσει 4 ώρες και θα λάβει χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης (Πουσουλίδου 10). Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στις 10:00 και το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 10:30. Στο διάλειμμα θα προσφερθεί κέρασμα με παριανά εδέσματα! Ο αριθμός συμμετεχόντων στο σεμινάριο είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου