Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

“Τις Τρανές τις Αποκρές” από την Ένωση Ρουμελιωτών Ν.Ιωνίας

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τις Τρανές τις Αποκρές

«Σαν είσαι τσελιγκόπουλο, εμένα δε με μέλει / κι αν έχεις πρόβατα πολλά, τ’ αυτί μου δεν ιδρώνει»…. Γκόλφω!!

 

Δικαιώνοντας για μια ακόμη φορά το ασίγαστο πάθος για προσφορά στην πόλη μας, η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας με την αρίζηλο συνδρομή δεκάδων συμπατριωτών και φίλων διοργάνωσε μια απολύτως πετυχημένη Αποκριάτικη Βραδιά την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στις 18:30, στην ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου στον Περισσό.

 

Κατά κοινή ομολογία επρόκειτο για μια εκπληκτική ευκαιρία αναψυχής από τους πολλαπλούς κλυδωνισμούς της σύγχρονης ζωής. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος περιστοιχιζόμενος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διερμηνεύοντας τα ομόθυμα αισθήματα τιμής και συγκίνησης από την μεγαλειώδη συμμετοχή του κόσμου (περισσότερα από 400 άτομα), καλωσόρισε συμπατριώτες και φίλους, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Πολλοί διερωτώνται γιατί ο κόσμος θέλει τόσο πολύ να διασκεδάσει, να γλεντήσει.

 

αποκριάτικη γιορτή

 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι στη σημερινή ζοφερή εποχή που όλοι μας κλυδωνιζόμαστε από το σάλο, την τρικυμία της λεγόμενης οικονομικής κρίσης, αναζητούμε διέξοδο. Μιας κρίσης όμως που είναι ηθική και πνευματική. Την εποχή της Αποκριάς ή Καρναβαλιού (Carneval, Carnevale, από τις λέξεις Carne = κρέας και Vale = περνάει), ο άνθρωπος αντιπαλεύει, ενσωματώνει, απορρίπτει ή και εσωτερικεύει διάφορα προσωπεία.

 

Πολλοί ισχυρίζονται ότι είμαστε αναγκασμένοι να επιστρατεύουμε μια επίπλαστη υπόσταση, ένα προσωπείο για να τα καταφέρουμε. Έτσι καλλιεργούμε μια σχέση ανάμεσα στο πρόσωπο και το προσωπείο. Αν για το Πρόσωπο παρατηρείται η ταύτιση αυτού που είμαστε και αυτού που φαινόμαστε για το προσωπείο, συμβαίνει το αντίθετο.

 

αποκριάτικη γιορτή

 

Γι αυτό όπως εύστοχα παρατηρεί κάποιος λόγιος σήμερα, η αυθεντικότητα βουλιάζει στα κανάλια της αλλοτρίωσης, της ταύτισης με τη μάζα, της ένταξης σε στείρα στεγανά. Ο άνθρωπος παραιτείται, το προσωπείο επιδοτείται. Η όποια αλλαγή, θα έρθει εκ των έσω. Τα σωματεία έχουν ακριβώς το σκοπό να προσφέρουν ευκαιρίες ποιοτικής διασκέδασης και τόνωσης της κοινωνικής συνοχής.

 

Γι αυτό κλίνουμε γόνυ σεβασμού σε όλες και όλους σας που δίνετε τα πάντα, από το περίσσευμα της ζέουσας αγάπης για να ανεβεί ο Σύλλογός μας ακόμη πιο ψηλά! Σας ανταποδίδουμε ό,τι αγαθό μας προσφέρετε. Να είσθε βέβαιοι ότι παραμένουμε πάντα δίπλα σας, μακριά από επίπλαστες κοσμικότητες και ανέξοδους εγωϊσμούς! Ένα μεγάλο και ανεπανάληπτο ευχαριστώ σε όλες και όλους σας που προσφέρετε τόσα και εύγεστα τερψιλαρύγγια!».

 

αποκριάτικη γιορτή

 

Ακολούθησε ένα σύντομο αφιέρωμα στους αγώνες των γυναικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από την αγωνίστρια της ζωής κα. Ουρανία Κοτούλα, αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Το απόγειο όμως της βραδιάς αποτέλεσε το αυτοσχέδιο και λίαν πετυχημένο θεατρικό δρώμενο – παρωδία της γνωστής ανά το Πανελλήνιο, ιστορίας του Τάσου και της Γκόλφως.

 

Ευφάνταστοι διάλογοι, άψογη σκηνική παρουσία, αριστοτεχνικά επιλεγμένη μουσική υπόκρουση, μα πάνω απ’ όλα κέφι, ζωντάνια και χιούμορ στεφάνωσαν κυριολεκτικά την προσπάθεια αυτή την οποία πλαισίωσαν οι κα. Όλγα Γεωργιάδου, κα. Ρουμπίνη Παπαδημητρίου, κα. Σοφία Αργυρομάτη, κα. Γαβριέλλα Νιώτη, κα. Ελένη Ασπιώτη και κ. Αλέξης Τοπάλης.

 

αποκριάτικη γιορτή

 

«Η Γκόλφω δεν συμβιβάστηκε, παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας της. Θα μπορούσε να παντρευτεί τον πλούσιο και να εκδικηθεί τον Τάσο, προτιμάει όμως να μείνει πιστή στην αγάπη της. Δεν τίθεται θέμα να επιλέξει, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να το σκεφτεί. Είναι σύμβολο η Γκόλφω λοιπόν; Και τι ακριβώς συμβολίζει; Βεβαίως και η Γκόλφω είναι σύμβολο. Το έμβλημα όλων αυτών των αθώων ανθρώπων οι οποίοι μπορούν να είναι συγχρόνως πονηροί, που μπορούν να αντιλαμβάνονται τα πράγματα γύρω τους αλλά διατηρούν μέσα τους μια πίστη και μια αγάπη.

 

Συμβολίζει τη γυναίκα που αποφασίζει για τη μοίρα της: όταν δεν μπορεί να είναι με αυτόν που θέλει, προτιμάει να μην είναι με κανέναν. Το μήνυμα που περνάει σε μια σημερινή γυναίκα είναι να μη συμβιβαστεί, να επιλέξει και να τηρήσει τις αρχές της.»

 

αποκριάτικη γιορτή

 

Οι ιαχές επιδοκιμασίας κατέκλυσαν την αίθουσα δίνοντας τη συνέχεια στους χορούς και τα τραγούδια μετατρέποντας το εσωτερικό και το εξωτερικό της αίθουσας σε ένα μεγάλο αδελφωμένο κύκλο. Τσάμικα, καγκέλια, χοροί από την Ελλάδα αλλά και πινελιές (!) από σύγχρονα ακούσματα εκτόξευσαν το κέφι μέχρι αργά το βράδυ.

 

Χρωστούμε ευγνωμοσύνη στην κα. Αγορίτσα Τσιρικίδου, στην κα. Κατερίνα Βάλβη, στην κα. Ελένη Μακρή, στις κυρίες που προσέφεραν προσωπική εργασία, στο χοροδιδάσκαλό μας κ. Ανδρέα Ατζάμπο που επιμελήθηκε για μια ακόμη φορά το σύνολο της γιορτής με καινοτόμο δυναμισμό και τον κ. Αθανάσιο Χατήρα.

 

Μας τίμησαν με την παρουσία τους η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος της πόλης μας κα. Δέσποινα Θωμαϊδου, η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας κα. Ακρίβω Κουτσιμπού, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας κ. Κώστας Τσοπανάκης, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» κα. Κούλα Μπρόλιου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στ. Καζαντζίδη κα. Μαίρη Αρώνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Η Αλληλεγγύη κ. Νικόλαος Καρλιάμπας και ο εκδότης – διευθυντής της τοπικής δικτυακής πύλης ΙΟΝΙΑΝΕΤ κ. Βασίλης Μαγκαναδέλλης. Μήνυμα απέστειλε ο επικεφαλής της Π.Α.Κ. Νέας Ιωνίας Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άρης Χατζησαββίδης.

 

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να είναι κοντά μας ας μη διστάσουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο, 697 904 78 01 ή στο Email: [email protected] yahoo.gr

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου