Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Τιμητική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμισιανών

Τοποθεσία: Αμισιανά Νομός: ΚΑΒΑΛΑΣ Περιφέρεια: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Πρόσκληση από το ΔΣ του Πολιτιστικού-Αιμοδοτικού Συλλόγου Αμισιανών Καβάλας

Το 1978 μια παρέα νέων, ονειροπόλων και δημιουργικών ανθρώπων αποφάσισε να ιδρύσει έναν σύλλογο στο χωριό μας! Ήταν όλοι φίλοι και άνθρωποι με πολλές ιδέες τις οποίες πραγματοποίησαν τα επόμενα χρόνια! Σκοπός τους ήταν οι νέοι του χωριού και τα παιδιά να δραστηριοποιηθούν μέσα στο χωριό τους.

Ο Σύλλογος στεγαζόταν κάτω από την Κοινότητα των Αμισιανών (για πολλά χρόνια) και εκεί έγιναν πολλά ωραία πράγματα! Τα τμήματα που δημιουργήθηκαν ήταν : δακτυλογραφίας, χαλκογραφίας, ποντιακών χορών, θεατρική ομάδα (παραστάσεις), εικαστικών (κεριά), αγγλικών, μαθηματικών κα. Υπήρχε επίσης μεγάλη βιβλιοθήκη και επιτραπέζια παιχνίδια όπως σκάκι κα.

Ο Σύλλογος ονομαζόταν Προοδευτικός – Μορφωτικός ενώ το 2005 μετονομάστηκε σε Πολιτιστικός – Αιμοδοτικός Σύλλογος. Αυτή είναι η ιστορία της απαρχής του Συλλόγου μας. Εμείς λοιπόν θέλουμε να τιμήσουμε τους εμπνευστές της ιδεάς αυτής αλλά και όλους τους υπόλοιπους που την ακολούθησαν!

Με απόφαση του ΔΣ, βραβεύουμε τους μαθητές του χωριού μας που αρίστεψαν κατα το σχολικό έτος 2012-2013 και τιμάμε πρώην ΔΣ του Συλλόγου μας. Όμως η πιο συγκινητική βράβευση θα είναι αυτή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του του 1978 οπότε και ιδρύθηκε ο Συλλογός μας!

Τιμάμε λοιπόν τα άτομα που ίδρυσαν τον Σύλλογο και φυσικά όλους τους μετέπειτα που συνέχισαν το έργο αυτό και έφτασε σ’εμάς. Για τους λόγους αυτούς είναι τιμή μας να παρευρεθείτε όλοι και να τους τιμήσουμε μαζί! Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10.30πμ.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου