Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

“Στη Μνήμη του πατέρα μου που πολέμησε ενάντια στους Γερμανούς” – Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο τη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Στην μνήμη του πατέρα μου (Robert William Laidler) που πολέμησε εναντίων των Γερμανών στην Κώ το 1943. Ολόκληρη η ιστορία με χάρτες,σχεδιαγράμματα και σπάνιο φωτογραφικό υλικό παραδόθηκε στο Ναυτικό & Λαογραφικό μουσείο Καρδάμαινας απο τον γιο του Ken Laidler.

 

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ….

Μία λιτή αλλά ιδιαίτερα συγκινητική και έντονα φορτισμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό και λαογραφικό μουσείο της Καρδάμαινας. Το 1943 βρέθηκε στην Κω σαν επιλοχίας του Αγγλικού στρατού ο ROBERT WILLIAM RAIDLER ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις που υπήρχαν στο νησί .

 

politistikos sillogos kardamainas kws argw sti mnimi tou patera moy

 

Το 1945 αφέθηκε ελεύθερος και γύρισε στην πατρίδα του όπου παντρεύτηκε και απέκτησε 2 παιδιά , στα οποία έλεγε συνέχεια ιστορίες από τον πόλεμο και τις συνέπειες του (σε αντίθεση με άλλους συμπολεμιστές του που ήθελαν να ξεχάσουν όσα πέρασαν) με ιδιαίτερη έμφαση στην περίοδο που βρέθηκε στο νησί της Κω και τις περιοχές του Τιγκακίου και της Καρδάμαινας .

 

politistikos sillogos kardamainas kws argw sti mnimi tou patera moy 5

 

Κάποιος οραματιστής του είχε πεί ότι θα του σώσει την ζωή ένας γάιδαρος με αποτέλεσμα να γελάσει πολύ . Οταν όμως βρέθηκε στην Κω ,για να γλιτώσει από τους πυροβολισμούς των Γερμανών κρύφτηκε πίσω από έναν γάιδαρο… ο οποίος τελικά όντως του έσωσε την ζωή αφόυ δέχτηκε όλες τις σφαίρες .

 

politistikos sillogos kardamainas kws argw sti mnimi tou patera moy 2

 

Όλα αυτά συντέλεσαν στο να έρθουν στο νησί μας πριν 2 χρόνια τα παιδιά του για να επισκεφτούν όλα τα μέρη που τους περιέγραφε ο πατέρας τους . Αναζητώντας κάποιο πολεμικό μουσείο ώστε να βρουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες διαπίστωσαν με λύπη τους πως δεν υπάρχει.

 

politistikos sillogos kardamainas kws argw sti mnimi tou patera moy 4

 

Όταν επισκέφτηκαν το μουσείο στην Καρδάμαινα αποφάσισαν ότι ήταν ο κατάλληλος χώρος να δωρίσουν όλα τα ενθύμια και τα παράσημα του πατέρα τους από τον πόλεμο . Οi KEN -SUE LAIDLER και οι JOAN-ALF SKINNER μετέφεραν με πολύ αγάπη όλα τα ενθύμια από την Αγγλία και στην μικρή και λιτή αυτή τελετή παραδόθηκαν στα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου ΑΡΓΩ και τοποθετήθηκαν σε ειδικό χώρο στο μουσείο .

 

Στα άμεσα σχέδια τους είναι να δημοσιοποιήσουν το γεγονός στα μέσα ΜΜΕ της χώρας τους και στο μέλλον να δημιουργήσουν ένα αντίστοιχο μουσείο στην περιοχή τους.

 

politistikos sillogos kardamainas kws argw sti mnimi tou patera moy

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου