Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις έτους 2014 για τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο ΜΟΛΥΒΟΣ»

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο Σύλλογός μας μετά από το προηγούμενο πολύ επιτυχημένο έτος λειτουργίας του, όπου πραγματοποίησε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Μήθυμνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Λέσβου και της Ελλάδας, ξεκινάει και φέτος κάνοντας μια πρώτη αναφορά των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει και ενημερώνει σχετικά τα μέλη και τους φίλους του.

1) Ξεκινήσαμε ήδη τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, συμμετέχοντας με τρία διαφορετικά τμήματα στο 2ο φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε ο ΕΘΟ Καλλονής στις 23 και 24/3/2013, με αφορμή την Εθνική μας εορτή της 25ης Μαρτίου.

2) Την Κυριακή 06/04/2014 συμμετείχαμε στην ημέρα του περιβάλλοντος, καθαρίζοντας τμήματα του χωριού της Μήθυμνας.

3) Συνεχίσαμε με την αναβίωση του εθίμου της Βάϊας, την Κυριακή των Βαΐων 13/04/2014 και τη περιφορά της στο χωριό, ψέλνοντας το σχετικό εορταστικό απολυτίκιο, διανέμοντας Βάϊα και ανταλλάσσοντας ευχές με όλους.

4) Συμμετοχή στις εκδηλώσεις άφιξης Αυστριακών δημοσιογράφων στη Μήθυμνα την 04/06/2014.

5) Συμμετοχή του χορευτικού μας στις εκδηλώσεις στη Μαρίνα Μυτιλήνης, στην Έκθεση EXPO AEGEAN το Σάββατο 21/6/13.

6) Πραγματοποίηση εκδήλωσης με αναβίωση του θεσμού του «Κλήδονα», το βράδυ της Δευτέρας της 23ης Ιουνίου στη πλατεία Λευκονοίκου, με άναμμα φωτιάς, σατιρικά δίστιχα κ.λ.π.

7) Πραγματοποίηση παιδικού Φεστιβάλ Ελληνικών παραδοσιακών χορών, τη Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, στη πλατεία Λευκονοίκου, με την συμμετοχή πέντε (5) χορευτικών συγκροτημάτων.

8) Συμμετοχή στο 20ό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας Αλεξανδρούπολης από 18 μέχρι 21/07/2014.

9) Αναβίωση του εθίμου της «Καντάδας», σε επιλεγμένα σημεία του χωριού, την Τετάρτη 06 Αυγούστου, με πολύ κέφι και παλιά νοσταλγικά τραγούδια.

10) Πραγματοποίηση του (ήδη καθιερωμένου κάθε έτος) Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών χορών του Συλλόγου μας, το βράδυ του Σαββάτου της 9ης Αυγούστου στο Κάστρο της Μήθυμνας, με συμμετοχή έξι (6) χορευτικών ομάδων, με σκοπό τη διατήρηση – ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και τη προβολή του χωριού μας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

11) Συμμετοχή στις εκδηλώσεις των Ιωνικών Γιορτών του Δήμου Νέας Σμύρνης Αθήνας σε συνεργασία με το Σύλλογο Ανεμωτισσίων Αθήνας στα τέλη του μηνός Σεπτεμβρίου 2014.

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου