Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Οι δράσεις του Συλλόγου “Καββαδία”

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

– Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι

Το Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι είναι από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Συλλόγου. Έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ’80 και χαρακτηρίζεται για τον αλευροπόλεμο, τα μουτζουρώματα και τις βωμολοχίες. Κατά τη μεγάλη παρέλαση της Καθαροδευτέρας παρελαύνουν άρματα που σατιρίζουν την καθημερινότητα, την πολιτική εξουσία και τους πολιτικούς, τα τοπικά δρώμενα δίνοντας μια άλλη διάσταση σε επίκαιρα θέματα.

 

Είναι γνωστή άλλωστε η καυστική σάτιρα και η διασκέδαση στο Λυγουριό, που αποτελούν το βασικό στοιχείο της δυναμικής συμμετοχής του ντόπιου κόσμου και όχι μόνο, καθώς η φήμη του ξεπερνά τα όρια της Αργολίδας. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα άρματα είναι κατασκευασμένα με μεράκι και αγάπη, από εθελοντές κάθε ηλικίας, που διαθέτουν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους καθημερινά, προκειμένου να διατηρηθεί αυτός ο θεσμός.

 

– Θεατρική Ομάδα Καββαδία

Η Θεατρική Ομάδα του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας» δημιουργήθηκε πριν περίπου τέσσερα χρόνια, αναβιώνοντας ουσιαστικά την ομάδα που διέθετε ο Σύλλογος παλαιότερα και η οποία είχε αδρανήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως αποτελείται εξ ολοκλήρου από ντόπιους ερασιτέχνες, οι οποίοι αφιερώνουν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους, αναδεικνύοντας και υποκριτικά ταλέντα μέσα από αυτή. Την ευθύνη της σκηνοθεσίας και της διδασκαλίας έχει αναλάβει εθελοντικά ο Τριαντάφυλλος Κρέτσης και είναι ο άνθρωπος που από τη δημιουργία της πίστεψε και καθιέρωσε στο σημερινό της επίπεδο την ομάδα, η οποία φυσικά είναι ανοιχτή σε νέα μέλη.

 

Ο Σύλλογος από την πλευρά του στηρίζει υλικά και ηθικά αυτή την αξιόλογη προσπάθεια, που ο κόσμος, όχι μόνο του Δήμου Επιδαύρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, έχει ήδη αγκαλιάσει, καθώς πραγματοποιούνται και παραστάσεις εκτός Λυγουριού. Όσον αφορά τα έργα που έχουν επιλεγεί, την πρώτη χρονιά ανέβηκε το θεατρικό «Δον Καμίλλο», τη δεύτερη επιλέχθηκε «Ο Ανθρωπάκος» του Δημήτρη Χορν και φέτος, αποφασίσαμε να ανεβάσουμε την κωμωδία «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου.

 

– Πανηγύρι της Αγίας Τριάδος

Πρόκειται για το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι που γίνεται με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος κατά την οποία γιορτάζει το χωριό.

 

– «Υπέροχοι άνθρωποι»

Τιμητική εκδήλωση-αφιέρωμα σε ανθρώπους της τέχνης, διαφορετικούς κάθε φορά αλλά σχετικούς με τα «Επιδαύρια», οι οποίοι παρευρίσκονται εκείνη τη βραδιά. Πραγματοποιείται στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα.

 

– «Μουσικά αφιερώματα»

Πρόκειται για μουσικές εκδηλώσεις – αφιερώματα σε γνωστούς καλλιτέχνες και διαφορετικά μουσικά είδη κάθε φορά, που πραγματοποιούνται στον περίβολο σημαντικών χρονολογικά εκκλησιών που βρίσκονται στο χωριό, με σκοπό συνάμα την ανάδειξη των μνημείων αυτών.

 

– Πολιτιστικός Σεπτέμβρης

Πρόκειται για πολυήμερο εκδηλώσεων ενός θεσμού με ιστορία, σχετικές με παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων, χορωδιών, θεάτρου σκιών και μουσικών βραδιών, που πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

 

– Συνάντηση παιδικών χορωδιών

Πρόκειται για μουσικές συναντήσεις της παιδικής χορωδίας του Συλλόγου με αντίστοιχες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, οι οποίες πραγματοποιούνται στον περίβολο των βυζαντινών μας εκκλησιών καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.

 

– Ποδηλατοδρομία

Διοργάνωση ποδηλατοδρομίας με αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία του Λυγουριού. Ανάλογα με τους συμμετέχοντες χωρίζονται μικρότερες ηλικιακές ομάδες διαγωνιζομένων.

 

– Ημερίδες και διαλέξεις

Ομιλίες και διαλέξεις σχετικές με σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, καθώς και αφιερώματα σε σημαντικές ημερομηνίες, όπως η επέτειος του Πολυτεχνείου. Επιπλέον, πραγματοποιούνται δενδροφυτεύσεις και καθαρισμοί σκουπιδιών όταν κρίνεται απαραίτητο.

 

– Εκδρομές

Εκπαιδευτικές εκδρομές στο πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων σε χώρους που συνάδουν με το σκοπό αυτό. (π.χ. Μουσείο Ακρόπολης).

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου