Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Λυρίτες – Του κύκλου τα γυρίσματα στης μέρας το ηλιοστάσι

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Λυρίτες» είναι μια ένωση διαφόρων πολιτιστικών συλλογικοτήτων της Ηλιούπολης, του Βύρωνα και του Κερατσινίου κάτω από μια στέγη και μια φιλοσοφία. Σκοπός του είναι να μεταδώσει τη γνώση και όλα αυτά τα στοιχεία που καθιστούν τον παραδοσιακό μας πολιτισμό μοναδικό, ενώ παράλληλα να ενδυναμώσει το σεβασμό στην μοναδικότητα όλων των παραδοσιακών πολιτισμών όλων των λαών.

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 οι «Λυρίτες» πραγματοποίησαν, με μεγάλη επιτυχία την πρώτη ετήσια παράστασή τους, στην Ηλιούπολη στο Δημοτικό θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής». Στην συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάστηκαν χοροί από 12 περιοχές τόσο από την Νησιωτική όσο και από την Ηπειρωτική Ελλάδα και τη Μικρά Ασία. 150 χορευτές πιστοί στην ελληνική παράδοση και στην αυθεντικότητα των εθίμων, δημιουργήσαν ένα κλίμα νοσταλγίας και διασκέδασης. Οι ιδιαίτεροι ήχοι και τα τραγούδια κάθε περιοχής προέβαλαν γλαφυρά την ιστορία και τα έθιμα της Ελλάδας.

Στην εξαιρετική αυτή παράσταση συμμετείχαν διακεκριμένοι μουσικοί της ελληνικής παράδοσης πλαισιώνοντας επάξια την προσπάθεια των χορευτών και των χοροδιδασκάλων Νίκου Κωστογιαννόπουλου και Αρετής Μοσιάλου. Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Λυρίτες» πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζει να διαδίδει την ελληνική παράδοση σε όλες τις εκφάνσεις της, παίρνοντας ερεθίσματα από τα τοπικά ήθη, έθιμα και ήχους.

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου