Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Επίσκεψη της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας στη Δήμαινα Αργολίδας

Φυλή: Ρουμελιώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ίσως είναι η λέξη που μπορεί να περιγράψει το μέγεθος των αισθημάτων ικανοποίησης που δοκίμασαν τα 40 και πλέον μέλη και φίλοι της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 το βράδυ στην ωραία Δίμαινα της Αργολίδας, κατά τη διάρκεια μουσικοχορευτικής εκδήλωσης την οποία διοργάνωσε άψογα ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Μουσαίος’ και συνέβαλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας Κορινθίας.

Εκδρομή στη Δίμαινα Αργολίδας - Ένωση Ρουμελιωτών

Σε ένα ειδυλλιακό, κατάσπαρτο φυσικό τοπίο, γίναμε δεκτοί από τους συνδιοργανωτές και τύχαμε αβραμιαίας φιλοξενίας μέχρι αργά το ξημέρωμα!!! Με κεντρικό θεματικό τίτλο: “Χορεύουμε… ” και τη συνοδεία καλλικέλαδων μουσικών όπως ο κ. Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί -τραγούδι), κ. Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), κ. Βασίλης Γραμματικός (γκάιντα), κ. Θοδωρής Γιαννόπουλος (λαούτο) και κ. Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), όλα τα Χορευτικά Τμήματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα.

Εκδρομή στη Δίμαινα Αργολίδας - Ένωση Ρουμελιωτών

Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας με την εμπνευσμένη και συνεπή καθοδήγηση του κ. Ανδρέα Ατζάμπου παρουσίασε τραγούδια και χορούς της Ρούμελης, εντυπωσιάζοντας κατά κοινή ομολογία για την αρριπρεπή εμφάνιση, την παραδειγματική τάξη, την ηδύλαλη φωνητική έκφραση αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα.

Εκδρομή στη Δίμαινα Αργολίδας - Ένωση Ρουμελιωτών

Στη σύντομη προσφώνησή του ο Πρόεδρος μας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος αφού αναφέρθηκε στην εξαιρετική μουσική ζυγιά που πλαισίωσε τη βραδιά, τόνισε «Σήμερα τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που αισθανόμαστε στον ιστορικό σας τόπο.

Εκδρομή στη Δίμαινα Αργολίδας - Ένωση Ρουμελιωτών

Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα, δικαιώνοντας έτσι την παραδοχή του ποιητή της Ελλάδας Οδυσσέα Ελύτη πως Είμαστε από καλή γενιά. Όσο υπηρετούμε την Ελληνική Παράδοση και μετέχουμε ψυχή τε και σώματι στην προγονική μας παράδοση, θα μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι οι ρίζες δεν θα χαθούν αλλά θα ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Για εμάς η συμμετοχή μας εδώ τελικά ήταν επιβεβλημένη γιατί τα Σωματεία που εγκολπώνουν στις δράσεις τους τη συνεργασία και το κοινό όραμα, σίγουρα εξασφαλίζουν την μακρά προοπτική τους. Με την ευκαιρία, σας απευθύνω πρόσκληση στο μεγάλο Ρουμελιώτικο Αντάμωμα που θα διοργανώσουμε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο.»

Εκδρομή στη Δίμαινα Αργολίδας - Ένωση Ρουμελιωτών

Αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και εν συνεχεία παρατέθηκε πλούσιο τραπέζι με παραδοσιακές γεύσεις. Ο χορός με τη συνοδεία της ορχήστρας κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες καθιστώντας όλο το χωριό ένα μεγάλο καγκέλι!!! Το γλέντι συνεχίστηκε και στην οδό της επιστροφής μιας απογειώνοντας το κέφι και στην Εθνική οδό. Δέσμευση μας είναι να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για να τιμούμε τη Ρούμελη και την πόλη μας παντού.

Οι φορεσιές που χρησιμοποιήθηκαν, προέρχονταν από την ιματιοθήκη της κας. Κατερίνας Βάλβη και Νίκης Αγιασματζή. Αξίζει θερμών συγχαρητηρίων η εμπνεύστρια της βραδιάς κα. Έλενα Πετροπούλου και ο κ. Νικόλαος Διπλός οι οποίοι διακρίθηκαν για την καλλιτεχνική τους πρωτοτυπία, την επιλογή των μουσικών, των Χορευτικών Τμημάτων και τη σπονδυλωτή άρθρωση της βραδιάς!! Δέον να σημειωθεί ότι πολύτιμος αρωγός της εκδήλωσης ήταν ο καταξιωμένος και πολλά υποσχόμενος στο χώρο της Παράδοσης κ. Γεώργιος Λιάρος, χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκέριζας Κορινθίας.

Εκδρομή στη Δίμαινα Αργολίδας - Ένωση Ρουμελιωτών

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου