Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Έναρξη χορευτικών τμημάτων για την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Φυλή: Ρουμελιώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Η δύναμη σου πέλαγο, κ’ η θέληση μου βράχος. Με λογισμό και μ’ όνειρο, τι χάρ’ έχουν τα μάτια.
Διονύσιος Σολωμός

Πιστή και συνεπής στη διαβεβαιωτική ρήση του μεγάλου μας Εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας καλωσόρισε και φέτος τους εκατοντάδες, μέλη και φίλους της, στις πολυσχιδείς δράσεις της, προϊόν της αστείρευτης ορμητικότητας, της καινοτομίας, της δύναμης, της αδιαπραγμάτευτης θέλησης, της πίστης στο όνειρο αλλά και της σύνεσης που οφείλει να διακρίνει όλους και όλες μας.

Για 7η χρονιά μας λειτουργούμε Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων στον Περισσό αλλά και στην Αλσούπολη, χάρη στη στήριξη του Δήμου μας (Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης) αλλά και την αβραμιαία φιλοξενία των Διευθυντών κ. Ηλία Κουρκουλάκου, κας. Ακρίβως Κουτσιμπού, κ. Ματθαίου Βαβουράκη και των Συλλόγων Διδασκόντων του 6ου Λυκείου και 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας (Περισσός) και του 16ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας (Αλσούπολη).

Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 με την καθιερωμένη, ιεροπρεπή τέλεση του Αγιασμού από τον συμπατριώτη μας, πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κατσαούνη, εφημέριο του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Περισσού, ενώπιον εκατοντάδων μελών και φίλων. Ο π. Γεώργιος εξέφρασε τη χαρά του για την πρόσκληση, επαίνεσε το Σωματείο για τις πολλαπλές δράσεις του και μετέφερε τις ευχές της Μητρός Εκκλησίας.

Μετά τις εκατέρωθεν ευχές για «καλή» Συλλογική χρονιά, στη σύντομη προσλαλιά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Θανάσης Ραφτόπουλος, περιστοιχιζόμενος από όλο το Διοικητικό Συμβούλιο τόνισε, μεταξύ άλλων «Για εμάς, η ημέρα αυτή φέρει ένα συμβολικό πρόσημο και ενισχύει μια δέσμευση. Μας κάνετε την τιμή να εμπιστεύεσθε ένα Σωματείο με λίγα έτη ζωής στην πόλη μας, αλλά με πολλή δύναμη και διάθεση προσφοράς. Το γεγονός ότι μας αφιερώνετε τον πολύτιμο χρόνο σας, τις δυναμικές σας προτάσεις, τον ηδύ σας λόγο, συμμετέχοντας σε μια χορευτική μέθεξη και συλλογική έκφραση, χωρίς προϋποθέσεις αλλά με πείσμα και στόχευση στην παραγωγή πολιτισμού, συνιστά το συγκριτικό πλεονέκτημα του Σωματείου μας.

Είναι η ασπίδα αλλά και η βακτηρία που μας ενδυναμώνει. Εδώ προσεγγίζουμε τον καθένα και την καθεμία ως πρόσωπο μοναδικό, χωρίς εμμονές σε κινησιολογίες αριστείες και φολκλορικές εξάρσεις που δεν συνάδουν με τα νάματα της Ελληνικής Παράδοσης και προσβλέπουμε σε ό,τι πιο αγαθό, πιο έμπλεο αγάπης και ανθρωπιάς έχει έκαστος. Άλλωστε η πολιτιστική παρακαταθήκη των πατέρων και μητέρων μας ταυτίζεται με τις παναθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, του φιλότιμου, της καρδιακής προσφοράς. Να είσθε σίγουροι και σίγουρες ότι υπάρχουμε χάρη σε εσάς, δρούμε και απαιτούμε κατά περίπτωση χάρη σε εσάς, προγραμματίζουμε στοχευμένες δράσεις πολιτισμού και ψυχικής ανάτασης χάρη σε εσάς. Η κρίση σας, ο λόγος σας, η πρότασή σας είναι οι οδοδείκτες μας.

Μας ξέρετε. Και φέτος θα αποπειραθούμε να σας αντικρύσουμε στα μάτια, στα μάτια της ψυχής σας. Σε αυτήν την πορεία, οι γυναίκες είσθε και πάλι οι μπροστάρισσες. Σε αυτή την πορεία στρατεύεται όλο το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και ο ακάματος δάσκαλός μας κ. Ανδρέας Ατζάμπος που με την έμφυτη ευγένειά του, την τρυφερότητα της ψυχής του και την καθάρια έμπνευση του εγγυάται και φέτος την επιτυχία. Καλούμε όλες και όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας, όλες τις φίλες και τους φίλους να πλαισιώσουν ακόμη περισσότερο τα Τμήματα μας. Στον Περισσό οι Χορευτικές Συνάξεις είναι κάθε Πέμπτη 6 – 9:30 και στην Αλσούπολη κάθε Δευτέρα 6:30 – 8:00. Πολύ σύντομα ξεκινούν και τα νεανικά Χορευτικά μας Τμήματα για τα οποία θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση. Ευχαριστούμε τον τοπικό τύπο γιατί συνέδραμε στο να πολλαπλασιαστεί το μήνυμά μας. Ευχαριστούμε όμως και τις δεκάδες γυναίκες που εθελοντικά διάνειμαν το σχετικό ενημερωτικό μας υλικό. Με λογισμό και όνειρο λοιπόν ….. προχωρούμε.»

Στο τέλος δόθηκε λιτό κέρασμα και αντηλλάγησαν ευχές

Gallery

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου