Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαΐστρου

Τοποθεσία: Μαΐστρος Νομός: ΕΒΡΟΥ Περιφέρεια: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Θέμα : Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαΐστρου υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των παιδιών στους κινδύνους που διατρέχει το φυσικό περιβάλλον εξαιτίας του προβλήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την ενεργοποίηση τους στην κατεύθυνση διαφύλαξής του.

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι βασισμένο σε πρωτότυπο υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF Ελλάς, έχει τίτλο «Σκέψου πράσινα, για να μην ζεις στο κόκκινο!!» και αναπτύχθηκε εθελοντικά από μια ομάδα μελών του συλλόγου μας με υπεύθυνη την Χοτίδου Αθανασία, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Δημοκρίτειου  Πανεπιστημίου και  Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να κατανοήσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την συμβολή του καθενός από μας στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Ιδιαίτερα, μέσα από το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό και τις δραστηριότητες-παιχνίδια οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ή να ανακεφαλαιώσουν βασικές έννοιες για την κλιματική αλλαγή, καθώς και να προβληματιστούν και να βρουν λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον. Απευθύνεται σε: μαθητές 8-15 ετών (οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια προσαρμόζονται στο ηλικιακό επίπεδο των μαθητών)

Χώρος υλοποίησης: εσωτερικός χώρος Μουσείου
Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα και 30΄

Περιγραφή του προγράμματος:
1η φάση: Παρουσίαση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και συζήτηση γύρω από θέματα ενέργειας, και τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας.

2η φάση: Επιδαπέδιο παιχνίδι για την κλιματική αλλαγή για τους μαθητές δημοτικού και για τους μαθητές Γυμνασίου το παιχνίδι «Ταξιδεύω νοερά στην πόλη του μέλλοντος»

Στόχοι
Σε επίπεδο γνώσεων
Οι μαθητές να:
• Ανακεφαλαιώνουν τις γνώσεις τους για την κλιματική αλλαγή, την κατανάλωση ενέργειας, τα ορυκτά καύσιμα και το πρόβλημα της εκπομπής CO2.
• Να γνωρίσουν την κατανάλωση ενέργειας που προέρχεται από τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού.
• Να γνωρίσουν τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας μέσα από σωστές επιλογές ηλεκτρικών συσκευών (υψηλής ενεργειακής απόδοσης).
• Να γνωρίσουν τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας καθημερινή ζωή.

Σε επίπεδο δεξιοτήτων
Οι μαθητές να:
• Ασκηθούν στη συνεργασία, στον δημοκρατικό διάλογο και στο σεβασμό της γνώμης των άλλων.
• Μάθουν να διαβάζουν την κατανάλωση ενέργειας των ηλεκτρικών συσκευών και να αναγνωρίζουν τις ενδείξεις για την ενεργειακή κατανάλωση.

Σε επίπεδο στάσεων
Οι μαθητές να:
• Επιλέγουν πρακτικές και προϊόντα που εξοικονομούν ενέργεια
• Διαχωρίζουν τις επιθυμίες από τις ανάγκες τους και να καλλιεργούν κριτική στάση απέναντι στην υπερκατανάλωση.
• Το πρόγραμμα θα υλοποιείται από τις 22 Οκτωβρίου 2013 στο Μ.Φ.Ι. από το εκπαιδευτικό τμήμα του μουσείου. Για πληροφορίες και

Κρατήσεις καλέστε στο 2551080204 ή στο [email protected]

Με ιδιαίτερη τιμή το Δ.Σ.

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου