Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκδρομή στην Παλιά Μαΐστρο και την Αίνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαΐστρου

Τοποθεσία: Μαΐστρος Νομός: ΕΒΡΟΥ Περιφέρεια: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τα μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου πραγματοποίησαμε εκδρομή στην Παλιά Μαΐστρο και την Αίνο. Πρώτος σταθμός της εκδρομής μας ήταν η πόλη της Αίνου μια από τις αρχαιότερες θρακικές πόλεις χτισμένη στις εκβολές του Έβρου ποταμού με το περίφημο κάστρο της όπου όλοι μας από εκεί ψηλά καμαρώσαμε την Αλεξανδρούπολη και το Δέλτα του Έβρου. Στη συνέχεια περπατήσαμε στους πλακόστρωτους δρόμους της πόλης κάνοντας μια βόλτα στην αγορά της.

Εκδρομή στην Παλιά Μαΐστρο και την Αίνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαΐστρου

Μετά την πόλη της Αίνου κατευθυνθήκαμε ανατολικά, για την παλιά Μαΐστρο. Δέκα λεπτά δρόμος ήταν αρκετά για να βρεθούμε στην Πατρίδα των προγόνων μας.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα σπίτια των παππούδων μας, να δούμε τις βρύσες και τα πολλά πηγάδια με το υπέροχο νερό, για τα οποίο μας μιλούσε σαν σε παραμύθι η γιαγιάδες μας.

Αγναντέψαμε από ψηλά τον απέραντο κάμπο, που φθάνει μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι σου. Είδαμε και τα χορταριασμένα μνήματα, εκεί που αναπαύονται γενεές γενεών παππούδων και προπαππούδων μας. Είχαμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε στα μέρη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.

Δεν μπορέσαμε όμως να δούμε το παλιό σχολείο στο οποίο φοιτούσαν κάποτε περισσότεροι από ογδόντα μαθητές και δίδασκαν δυο δάσκαλοι, δεν είδαμε το Μοναστήρι της Παναγίας της Σκαλωτής όπου πληροφορίες λένε ότι δεν απέμεινε τίποτα, το οποίο απέχει μόλις 10 λεπτά από το χωριό, δεν είδαμε ούτε και τα πετρόχτιστα γεφύρια που βρίσκονταν περιμετρικά του οικισμού.

Αφήνοντας την πατρίδα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Κεσσάνης με σκοπό να περάσουμε και από τα υπόλοιπα χωριά Αμυγδαλιά, Αγίασμα, Τσελεμπή κ.α. Η επιστροφή μας στη Μαΐστρο έγινε περίπου στις 19:00 το απόγευμα. Όλοι οι εκδρομείς έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και περιμένουν την επόμενη εκδρομή που πιστεύουμε ότι θα πραγματοποιηθεί πολύ γρήγορα.

Πηγή:

Gallery

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου