Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκδρομή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Το Αιτωλικό”

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό” διοργανώνει εφταήμερη εκδρομή στην Κάτω Ιταλία 4 Ιουλίου εώς 10 Ιουλίου.

 

1η μέρα: ΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (πλοίο)

Συγκέντρωση των εκδρομέων και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Μπάρι. Χαρείτε τις μοναδικές ανέσεις που σας προσφέρονται στο πλοίο.

 

2η μέρα : ΜΠΑΡΙ – ΚΑΖΕΡΤΑ- ΝΑΠΟΛΗ

Άφιξη στο λιμάνι της Ιταλίας και αμέσως αναχώρηση πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Καμπανίας. Πρόκειται για σπουδαία ιστορική πόλη του άλλοτε Βασιλείου των Δύο Σικελιών, του Οίκου των Βουρβόνων, πλούσια σε οικοδομήματα με κυριότερο το θαυμαστό βασιλικό τους ανάκτορο (Παλάτσο Ρεάλε ), χαρακτηριζόμενο εύλογα «Βερσαλλίες της Ιταλίας» και έχει αναδειχθεί σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Παραμονή για επισκέψεις και περιηγήσεις στην πόλη . Συνεχίζουμε για την Νάπολη .

 

Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Η πόλη ,πρωτεύουσα της Καμπανίας απλώνεται κατά μήκος της παραλίας και οι βόλτες στο κέντρο επιτρέπουν να γνωρίσεις την ιστορία και την ζωή της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

3ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ–ΠΟΜΠΗΙΑ– ΑΜΑΛΦΙ (Ριβιέρα Αμαλφιτάνα – Ποζιτάνο – Αμάλφι – (Ραβέλλο) – ΝΑΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αμέσως αναχώρηση για την Πομπηία, μια πόλη 20 αιώνων. Μόλις 25 χιλιόμετρα από την Νάπολη, κάτω από τον Βεζούβιο που την κατάστρεψε, αλλά που σήμερα της δίνει ζωή. Επίσημη ξενάγηση στον χώρο και αναχωρούμε για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Βόλτα στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο, θα φτάσουμε στο μικροσκοπικό αλλά τόσο γραφικό Αμάλφι.

 

Είναι χτισμένο στην ακτογραμμή της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του St. Andrea. Για όσους θέλουν, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν με τα HOP ON- HOP OFF πουλμανάκια (έξοδα ατομικά) το σκαρφαλωμένο στα 305 μ. υψόμετρο Ραβέλλο, όπου θα έχετε πανοραμική θέα στον κόλπο του Αμάλφι. Επιστροφή στο Αμάλφι και αναχώρηση για την Νάπολη. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα : ΝΑΠΟΛΗ – ΠΕΣΤΟΥΜ – ΜΑΤΕΡΑ –ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση για Πέστουμ , 30χιλ νότια του Σαλέρνο, η αρχαία Ποσειδωνία που από τα ερείπια της και τους επιβλητικούς ναούς της αναδύεται η ένδοξη ιστορία της μεγάλης Ελλάδας. Ο ναός Basilica είναι το αρχαιότερο οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού στην περιοχή και είναι αφιερωμένος στην Ήρα. Εδώ και ο ναός του Ποσειδώνα.

 

Συνεχίζουμε για την Ματέρα .Υπόσκαφες εκκλησίες, αγιογραφίες στους βράχους, τρώγλες( τα λεγόμενα Σάσι), που από άγριες και υγρές σπηλιές, μετατράπηκαν σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης. Αναχώρηση για τον Τάραντα.

 

Στη πόλη που ιδρύθηκε από Σπαρτιάτες το 708 π.χ. και στις μέρες μας εντυπωσιάζει με το μεγαλείο μίας μητρόπολης του νότου με το αρχαιολογικό μουσείο, το Μαρ Πίκολο και το Μαρ Γκράντε, το νησί της Τσιταντέλλας κ.άλλα. Συνεχίζουμε για το Λέτσε, την όμορφη πρωτεύουσα, του Σαλέντο που δίκαια ονομάζεται η «Φλωρεντία του Νότου». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα : ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΟΤΡΑΝΤΟ – ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση περιήγηση στο Λέτσε με την εντυπωσιακή Πλατεία του Καθεδρικού Ναού με τα επιβλητικά κτήρια της, την Πιάτσα Σάν Ορόντζο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού και το Κάστρο.

 

Συνεχίζουμε στα Ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο, Kαλημέρα, Μαρτάνο, Κοριάνο, κ.α και θα έχουμε την δυνατότητα να γνωριστούμε με τον Ελληνόφωνο πληθυσμό με τους ήχους του «Γκρίγκο» στα αυτιά μας. Θα φθάσουμε μέχρι το Οτράντο το μεγαλύτερο λιμάνι της Νότιας Αδριατικής . Επίσκεψη στον επιβλητικό καθεδρικό ναό της Παναγίας των Μαρτύρων. Επιστροφή στο Λέτσε, διανυκτέρυση.

 

6η μέρα : ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΧΩΡΙΑ ΤΡΟΥΛΛΩΝ – ΜΠΑΡΙ (ΠΛΟΙΟ)

Πρόγευμα και συνεχίζουμε με μια ακόμα εντυπωσιακή εμπειρία. θα επισκεφθούμε ένα ξεχωριστό τοπίο με τα ιδιότυπα σπίτια με σκεπές τρούλους. Είναι κάτασπρες κατασκευές που ξεχωρίζουν μέσα στο καταπράσινο τοπίο στο χωριό Αλπερομπέλο, μοναδικές σε όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε για το Μπάρι, όπου μας περιμένει το πλοίο μας για την επιστροφή μας στην Ελλάδα, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Ελλάδα.

 

7η μέρα: ΜΠΑΡΙ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΙΤΩΛΙΚΟ

Μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι σε Αδριατική και Ιόνιο φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα και αμέσως αναχώρηση για το Αιτωλικό με ανάλογες στάσεις στη διαδρομή μας.

 

Πληροφορίες

– Αναχώρηση Πέμπτη 4 Ιουλίου και επιστροφή Τετάρτη 10 Ιουλίου.

– Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 302,00 Ευρώ

– Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής 30/5

– Προκαταβολή 100,00 Ευρώ

 

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Περγαντή Αστέρω: 6976360004

Γιώργος Κομζιάς: 6977356511

Μιχάλης Κότσαρης: 6972812941

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα εξής:

– Πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος

– Εισιτήρια οικονομικής θέσης (Deck) στο πλοίο για την Ιταλία με επιστροφή

– Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* και 4* αστέρων

– Πρωινό για κάθε διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία

– Επίσημη ξενάγηση στην Πομπηία

– Συνοδός του γραφείου

– Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

– ΦΠΑ

 

Σημείωση:

Διαφορά μονόκλινου : 90,00 Ευρώ (διαμονή στο ξενοδοχείο)

Επιβάρυνση καμπίνας ΑΒ4 (τετράκλινη εσωτερική) 51,00 Ευρώ (κατ΄άτομο)

(για την επιστροφή 3/7 δεν υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες και είμαστε σε λίστα αναμονής)

 

Δεν περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία και χώρους

Τουριστικοί φόροι στα ξενοδοχεία (καθορίζονται από τις κρατήσεις μας)

Ότι αναφέρετε ως προαιρετικό

 

Η εκδρομή δε θα πραγματοποιηθεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει πληρότητα.

 

πηγη : http://pmsaitoliko.weebly.com/7/post/2013/05/-7.html

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου