Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Απολογισμός της 1ης Διεθνούς Τριεννάλε της Πινακοθήκης των Χρωμάτων στο Αιτωλικό

Τοποθεσία: Αιτωλικό Νομός: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

253 Καλλιτέχνες
43 Χώρες από όλο τον κόσμο
300 Μοναδικά έργα τέχνης Mail Art

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου “Το Αιτωλικό” πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 16 εώς τις 18 Αυγούστου η 1η Διεθνής Τριεννάλε της Πινακοθήκης των Χρωμάτων για τα 25 χρόνια Mail Art. Η επιμελήτρια της Έκθεσης Αφροδίτη Καραμανλή σε συνεργασία κυρίως με το Μιχάλη Κότσαρη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, μεταμόρφωσαν στην κυριολεξία την αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου σε μια “γκαλερί” με έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του καθηγητή και ζωγράφου Αλέκου Κατσούνη από το Μεσολόγγι, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Στη 1η Διεθνή Τριεννάλε παραβρέθηκαν οι εικαστικοί Ευγενία Κορωναίου και Ελένη Ψαρώνη από την Αθήνα, η ζωγράφος Αναστασία Καπινιάρη από την Πάτρα, ο καθηγητής και ζωγράφος Αλέκος Κατσούνης, η αγιογράφος Καλλιρόη Ροδίτη, ο αρχιτέκτονας και περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Πετρόπουλος, μέλη του Συλλόγου Αιτωλικιωτών της Αθήνας, με την πρόεδρό τους Μάγδα Βελτσίστα, ο εκδότης της εφημ. “Τα Γεφύρια”, Αποστόλης Μπλίκας, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλικού, Γεωργία Λεονάρδου, καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί και φιλότεχνο κοινό από την πόλη μας αλλά και από το Αγρίνιο, την Αθήνα, το Μεσολόγγι και την Πάτρα.

Το σημαντικότερο στο τριήμερο της έκθεσης ήταν η παρουσία, νέων παιδιών που ήρθαν σε επαφή με μια ιδιαίτερης φιλοσοφίας εικαστική έκθεση, διευρύνοντας έτσι την αισθητική τους παιδεία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Αφροδίτη Καραμανλή για την τιμή που μας έκανε να διαλέξει τη δική μας πόλη, το Αιτωλικό, για να πραγματοποιήσει την 1η Διεθνή Τριεννάλε της Πινακοθήκης των Χρωμάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με την Αφροδίτη και την Πινακοθήκη των Χρωμάτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος είχε ξανασυνεργαστεί πέρυσι με το παιδικό εικαστικό τμήμα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Χρώματος, όπου τα παιδιά του τμήματός μας είχαν ζωγραφίσει στην καλοκαιρινή εκδήλωσή τους και τα έργα τους στάλθηκαν στην Πινακοθήκη των Χρωμάτων, στη Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστούμε επίσης, όλους όσους παραβρέθηκαν στην Τριεννάλε, μας τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που έμειναν ενθουσιασμένοι από αυτό το εικαστικό γεγονός.

“Η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν.”
Edgar Degas, 1834-1917, Γάλλος ζωγράφος & γλύπτης
1η Διεθνής Τριεννάλε 25 Χρόνια Mail Art – Αιτωλικό
http://mailartetolikotriennale.blogspot.gr/

Colors Gallery – Πινακοθήκη των Χρωμάτων
http://thessalonikicolorsgallery.blogspot.gr/

Δείτε Φωτογραφικό Υλικό από την έκθεση:
http://pmsaitoliko.weebly.com/epsilonkappadeltaetalambda974sigmaepsiloniotasigmaf1.html

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου