Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αποχαιρετιστήρια Ημέρα των Εκδηλώσεων «Μνήμες Λαζαίων»

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Κάτι εξαιρετικά σπουδαίο γίνεται τα τελευταία χρόνια στα παρολύμπια χωριά του πρώην Δήμου Δίου. Κάτι που ξεπερνάει όχι μόνο τις δυνατότητες μιας “επαρχίας” της επαρχίας, αλλά και σοβαρών αστικών κέντρων με μακρά παράδοση στον πολιτισμό.

 

politistikos sullogos katw milias pierias mnimes lazaiwn 5

 

Αναφέρομαι στην Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Λογαριάζω πως στην επιτυχία αυτού του εκπληκτικού έργου οδήγησε κυρίως η ευτυχής σύμπτωση να συνεργαστούν αρμονικά δυο άνθρωποι – οι πρωτεργάτες, γιατί σ’ αυτό το εγχείρημα συνέβαλαν, είναι βέβαιο, πολλοί ακόμη – . Καθένας στον τομέα του εργάστηκε μεθοδικά, ώστε η ιδέα του οραματιστή πρώην δημάρχου Γρ. Παπαχρήστου να υλοποιηθεί χάρη στο ταλέντο και το μεράκι, τη σκληρή δουλειά αλλά και την καλλιτεχνική αξία του μαέστρου-δασκάλου Νίκου Πατρή. Έτσι εμείς αλλά και το Πανελλήνιο χαιρόμαστε αυτό που είναι σήμερα η Ορχήστρα Νέων του Δίου και ευχόμαστε να υπάρξει συνέχεια με ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα.

 

politistikos sullogos katw milias pierias mnimes lazaiwn 1

 

Ευτυχής υπήρξε και η συγκυρία να συμμετάσχει η Ορχήστρα Νέων Δίου στην καθιερωμένη εκδήλωση για το κλείσιμο της περιόδου του Πολιτιστικού Συλλόγου “Οι Λαζαίοι”, στην Κάτω Μηλιά, στις 22 Ιουνίου, με αφορμή και τα 50χρονα από την ίδρυσή του. Μαγευτική η βραδιά, άψογη η ορχήστρα στο πρώτο και μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης, επιτυχής και η συνεργασία με τη χορωδία του Συλλόγου σε κάποια πανελλήνια τραγούδια, αλλά και η σύμπραξη της ορχήστρας με τον Μηλιώτη οργανοπαίχτη Θόδωρο Τζήκα στο κλαρίνο, στα τέσσερα πέντε μηλιώτικα τραγούδια με τα οποία έκλεισε η βραδιά.

 

politistikos sullogos katw milias pierias mnimes lazaiwn 2

 

Ασφυκτικά γεμάτο το αμφιθεατράκι στην πλατεία, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο, μέγα το πλήθος, διάχυτη η μαγεία. Ο Γρηγόρης ο Παπαχρήστου και σύσσωμο το Δ.Σ. του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, παρακολούθησαν, μαζί με τους Μηλιώτες, με έκδηλη την ικανοποίηση.

 

Η εντυπωσιακή ως τώρα πορεία έφερε τη φημισμένη πια ορχήστρα σε πολύ ιδιαίτερους χώρους εντός Ελλάδος ( Μουσείο Ακρόπολης, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ), αλλά και στο εξωτερικό και οι προσκλήσεις φτάνουν σωρηδόν για νέες εμφανίσεις. Από εμάς ένα θερμό χειροκρότημα, ένα μεγάλο ευχαριστώ, ένα δυνατό εύγε.

 

politistikos sullogos katw milias pierias mnimes lazaiwn 3

 

 

Γιάννης Πούλιος

Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου

Κάτω Μηλιάς “ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ”

Γιώργος Μ. Χανδόλιας

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου