Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

2 χρόνια συλλογής πλαστικών πωμάτων για ανταλλαγή με αναπηρικά αμαξίδια από την «Εθνική Εστία»

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

2 χρόνια συλλογής πλαστικών πωμάτων για ανταλλαγή με αναπηρικά αμαξίδια από την «Εθνική Εστία»

Η πράξη (απ)έδειξε ότι υπάρχουν κι άλλες «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» εκτός από τις ηδη υπάρχουσες….και για να γίνει πιο σαφές: μέσα από την ασταμάτητη και μονίμως ανανεούμενη ενέργεια της δράσης συλλογής πωμάτων, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Εθνική Εστία» κατάφερε να δίνει ευκαιρίες πρόσβασης στη πραγματική ζωή και στη χαρά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Έχουν περάσει ακριβώς δυο χρόνια που ο Σύλλογος πραγματοποιεί τη δράση «Πόσα Καπάκια απέχουν από ένα αμαξίδιο» και κανένας δεν μπορούσε να αναλογιστεί τόσο την έκταση που θα έπαιρνε, όσο και τα αποτελέσματα που θα έφερνε μια ιδέα ή καλύτερα ένας στόχος που ανανεώνεται εδώ και δυο χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2013 ξεκίνησε η προσπάθεια συλλογής πλαστικών πωμάτων με σκοπό την ανταλλαγή τους με αναπηρικά αμαξίδια. Η μεγάλη αγκαλιά που άνοιξαν τα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Συλλόγου, τα μέλη και οι φίλοι της Εστίας, σε συνδυασμό με την σωστή καθοδήγηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, έφεραν σύντομα αποτέλεσμα. Το πρώτο αμαξίδιο έγινε πραγματικότητα τον Ιανουάριο του 2014 και παραδόθηκε στο Δήμο Ιλίου και στην Κοινωνική Υπηρεσία για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη μεταφορά των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας.

Η δράση πήρε μεγάλες διαστάσεις ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια του Δήμου Ιλίου με κύριους πρωταγωνιστές βέβαια τα παιδιά, που η συλλογή πλαστικών πωμάτων πέρασε στη συνείδηση τους. Το δεύτερο αμαξίδιο δεν άργησε να έρθει και μαζί με έναν ολόκληρο εξειδικευμένο εξοπλισμό χαρίστηκε σ’ένα εικοσιτριάχρονο νέο που τα είχε ανάγκη για τη βελτίωση της καθημερινής του ζωής.

Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που βοήθησαν στον αγώνα για συλλογή πωμάτων, είτε τελείως ιδιωτικά, είτε μέσω των επιχειρήσεών τους. Συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση των φορέων της πόλης του Ιλίου που σχημάτισαν μια «αλυσίδα από καπάκια» βοηθώντας το έργο του Συλλόγου. Τον Φεβρουάριο του 2015 το τρίτο αμαξίδιο παραδίδεται στην Εστία και χαρίζεται στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο του Δήμου Ιλίου για ένα εννιάχρονο παιδί, ενώ οι προσπάθειες εντείνονται για να βοηθηθεί η 12χρονη Ιωάννα η οποία έχει κινητικά προβλήματα και στην οποία ανήκει το τέταρτο αμαξίδιο που θα αποκτήσει ο Σύλλογος. Αυτά τα 2χρόνια αγώνα και πιέσεων απέδειξαν πως αν οι άνθρωποι κινηθούν συλλογικά μπορούν να φέρουν αποτελέσματα ανεκτίμητης αξίας….αρκεί να έχουν τη σωστή πηγή ενέργειας!

Σας ευχαριστούμε!

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου