Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασσός”

Σκοπός του συλλόγου είναι η διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων της περιοχής Φάρασα της Καππαδοκίας.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Καππαδοκία Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Καππαδόκες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασσός” ιδρύθηκε το 1960 με κύριο σκοπό τη διατήρηση της παραδοσης, των ηθων και των εθιμων των Φαρασσων της Καππαδοκιας. Μεχρι τοτε λειτουργουσε ατυπα απο ανθωπους της πρωτης γενιας διατηρώντας όλες τις εορταστικές συνήθειες και τα δρώμενα της πατρίδας που άφησαν πίσω. Η επαρχία των Φαράσσων απαρτιζόταν απο 6 χωριά με κεφαλοχώρι τους το Βαρασσό, που ήταν και η πατρίδα του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου και του γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

  Απο το 1983 μέχρι σήμερα ο σύλλογος δραστηροποιείται ανελιπώς με συμμετοχές σε όλη την Ελλάδα.Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 4 χορευτικά τμήματα για κάθε ηλικία.Οι χοροί έχουν κυρίως θρησκευτικό χαρακτήρα,άλλωστε στα Φάρασσα κάθε γιορτή αντιπροσωπεύοταν άπο ένα ξεχωριστό χορό.Όλα αυτά τα χρόνια έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις όπως “Ο λαϊκος χειμώνας”,μαθητικά και φοιτητικά φεστιβάλ,σε εκδηλώσεις του Α.Π.Θ., σε μικρασιατικά ανταμώματα καθώς και σε κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου μας.Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ν.Ημαθίας.

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.