Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος των Απανταχού Βασιλειωνοικούσων (Αθήνας)

Ο Σύλλογος των Απανταχού Βασιλειωνοικούσων (Αθήνας) ιδρύθηκε το Φλεβάρη του 1979 όταν μερικοί Βασιλειωνοικούσοι “ξενιτεμένοι” στην Αθήνα πήραν την πρωτοβουλία και συγκέντρωσαν υπογραφές και έτσι στήθηκε ο Σύλλογος.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Βασιλεώνοικο Νομός: ΧΙΟΥ Περιφέρεια: Βόρειο Αιγαίο

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ίδρυση – Δράση

  Ο Σύλλογος των Απανταχού Βασιλειωνοικούσων (Αθήνας) ιδρύθηκε το Φλεβάρη του 1979 όταν μερικοί Βασιλειωνοικούσοι “ξενιτεμένοι” στην Αθήνα πήραν την πρωτοβουλία και συγκέντρωσαν υπογραφές και έτσι στήθηκε ο Σύλλογος. Ήταν η εποχή που πολλοί επαρχιώτες προσπαθώντας να βρουν δεσμό με τον τόπο καταγωγής τους έφτιαχναν στα αστικά κέντρα συλλόγους με αναφορά το χωριό τους και τα προβλήματά του, αλλά και την δική τους διέξοδο στις μεγαλουπόλεις.

  Έτσι λοιπόν ο Δημήτρης Αμπανούδης, ο Νίκος και ο Μανώλης Θρουβάλας, ο Στέφανος Ζάνναρος, ο Νίκος Φετοκάκης, ο Γιάννης Κουλουρούδης, ο Γιάννης Κατσάλας, ο Παντελής Δανιήλ και άλλοι, που πολλοί δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας τότε, μαζευτήκαμε σε μια υπόγεια ταβέρνα στο Μαρούσι και στήσαμε τον Σύλλογο των Απανταχού Βασιλειωνοικούσων.

  Η πρώτη Διοικούσα Επιτροπή απαρτίζετο από τον Δημήτρη Αμπανούδη, Παντελή Δανιήλ, Στέφανο Ζάνναρο, Νίκο Θρουβάλα, Γιάννη Κατσάλα, Γιάννη Κουλουρούδη και Νίκο Φετοκάκη. Μετά από έξι μήνες έγιναν εκλογές και εκλέχτηκε το πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου με Πρόεδρο τον Νίκο Θρουβάλα, Γραμματέα τον Γιάννη Κουλουρούδη, Αντιπρόεδρο τον Παντελή Δανιήλ, ταμία τον Δημήτρη Αμπανούδη και μέλη την Κική Δημητρίου-Βλαχάκη, τον Στέφανο Ζάνναρο και τον Γιάννη Κατσάλα.

  Έχουν περάσει από τότε 32 χρόνια και ο Σύλλογος συνεχίζει να υπάρχει, να δραστηριοποιείται, να βοηθά όσο μπορεί το χωριό μας και τον Σύλλογο του χωριού. Ο Σύλλογος πέρασε από αρκετές φάσεις και σίγουρα έκανε και κάνει έργο για το χωριό μας. Όλα τα Δ.Σ. πάντοτε φρόντιζαν ο Σύλλογος να συσπειρώνει τα μέλη του, να βοηθά το χωριό και κάθε συγχωριανό μας που είχε ανάγκη.

   

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.