Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος»

Το 1931 υπήρχε ο «Σύνδεσμος Κυνιδαριωτών εν Αθήναις» ο οποίος και λειτούργησε έως την περίοδο της Κατοχής

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Κυνίδαρος Νομός: ΚΥΚΛΑΔΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο σύλλογος επανιδρύθηκε το 1961 με την ονομασία «Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος». Από το 1990 στεγάζεται στην ιδιόκτητη αίθουσά του που έχει γίνει πολιτιστικό στέκι για τα μέλη μας, στην οδό Δερβενακίων 20, Γαλάτσι.

  Είναι πολιτιστικός σύλλογος, μέλος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) και στόχος μας η συμμετοχή της νεολαίας στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του συλλόγου, προκειμένου οι Κυνηδαριώτες νέοι της Αθήνας να γνωρίσουν τα πολιτιστικά δρώμενα, τις παραδοσιακές συνήθειες, το χορό, το τραγούδι, το λαϊκό πολιτισμό του χωριού μας αλλά και να διαδώσουν αυτά τα πολιτιστικά στοιχεία που μέχρι σήμερα διατηρούνται στο χωριό μας.

  Ο Σύλλογος μας προσπαθεί, στηρίζει και αναδεικνύει τον πολιτισμό μας με πολλές δραστηριότητες. Διατηρεί χορευτικά συγκροτήματα που λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις παρουσιάζοντας την μουσιχορευτική μας παράδοση. Πραγματοποιεί και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις και εκδίδει βιβλία πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Διατηρεί τράπεζα αίματος σε συνεργασία με νοσοκομείο της Αθήνας.

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.