Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Κρητών Ν. Κοζάνης «Η Μεγαλόνησος»

Ο Σύλλογος Κρητών Νομού Κοζάνης «Η Μεγαλόνησος» ιδρύθηκε το 1977 με έδρα την Κοζάνη, από τους φοιτητές της εποχής και είναι ιδρυτικό μέλος της «Ένωσης Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας», με τη θέση του προέδρου να κατέχεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου μας.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  300 μέληΤοποθεσία: Κρήτη Περιφέρεια: Κρήτη Φυλή: Κρήτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Στην πόλη της Κοζάνης κατοικούν μόνιμα περίπου εκατό (100) οικογένειες και ο σύλλογός μας αριθμεί τριακόσια (300) μέλη. Επίσης διαθέτει χορευτικά τμήματα ενηλίκων και παιδικό.

  Σκοπός του συλλόγου είναι να διατηρήσει, να προβάλει, αλλά και να διαδώσει τον Κρητικό πολιτισμό, την παραδοσιακή μουσική, τους μοναδικούς χορούς της και την σύσφιξη των ιστορικών δεσμών της Κρήτης με την Μακεδονία, συμμετέχοντας σε τοπικές και πανελλαδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

  Σαν πολιτιστικός σύλλογος όμως, θεωρούμε χρέος μας να προβάλουμε γενικότερα τον πολιτισμό και την ανθρωπιά που διακρίνει τον Έλληνα, γι’ αυτό και οργανώνουμε φιλανθρωπικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη που δείχνει η τοπική κοινωνία στο σύλλογό μας.

  Μέλος της «Ένωσης Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας».
  Μέλος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων».

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.