Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση»

Ο Σύλλογος Κρητων Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση» ιδρύθηκε το 1965.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  2600 μέληΤοποθεσία: Κρήτη Περιφέρεια: Κρήτη Φυλή: Κρήτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Αριθμεί 2.600 περίπου εγγεγραμμένα μέλη. Κάθε χρόνο οργανώνει τις επετειακές εκδηλώσεις: Μάχη της Κρήτης, Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, αυτόνομα είτε σε συνεργασία με αλλά Κρητικά Σωματεια, την τοπική αυτοδιοίκηση , την περιφέρεια Κρήτης κ.α.

  Συμμετέχει σε όλες της πολιτιστικές και εθνικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Αιγάλεω (παραδοσιακούς χορούς, αποκριάτικες εκδηλώσεις κ.τ.λ.). Πραγματοποιεί επίσης κρητικές βραδιές, γιορτή του εθίμου για τον Κλήδονα, παρουσίαση κρητικών κάλαντων, συνεστιάσεις κ.τ.λ. Έχει πραγματοποιήσει διάφορες εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία, όπως τα 30 χρονιά μνήμης του Νίκου Καζαντζάκη το 1987, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ που αναμεταδόθηκε από την ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2.

  Τα 10 και 20 χρονιά μνήμης του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη με μεγάλη επιτυχία. Έκθεση Κρητικής Λαϊκής Τέχνης το 1983, που την κάλυψε και την πρόβαλε η ΕΡΤ1. Διοργάνωσε το 2002, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω, εκδήλωση αφιερωμένη στο ευρώ, με θέμα Κρήτη – Ευρώπη – Ευρώ, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο και μάλιστα έχουν προσφερθεί στους παρευρεθέντες δωρεάν διάφορα αναμνηστικά για την Κρήτη. Επίσης στο σύλλογο μας λειτουργούν τμήματα εκμάθησης Κρητικών χορών, λαούτου και λύρας.

  Gallery

  Πηγή:

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.