Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ»

Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» ιδρύθηκε το 1994 στη Φλώρινα, με σκοπό τη μελέτη και την έρευνα του παραδοσιακού χορού, της μουσικής, της φορεσιάς των ηθών και των εθίμων από όλη την Ελλάδα, αλλά, ιδιαίτερα, της Μακεδονίας.

Ιστοσελίδα

Πληροφορίες Συλλόγου

293 μέληΤοποθεσία: Φλώρινα Νομός: ΦΛΩΡΙΝΑΣ Περιφέρεια: Δυτική Μακεδονία Φυλή: Μακεδόνες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Μέσα από διοργάνωση σεμιναρίων, τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος σε διεθνείς χορευτικούς διαγωνισμούς και με πολλές παρουσίες σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα εστιάζει στη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και προσπαθεί να αναδείξει το ρόλο της παράδοσης στη σύγχρονη κοινωνία.

Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Σωματείου είναι ο Γιάννης Κωνσταντίνου, ο οποίος προέρχεται από μια οικογένεια με βαθιές ρίζες στα ελληνικά χορευτικά δρώμενα. Χοροδιδάσκαλος του χορευτικού είναι επίσης, και η Κα. Ηρα Κωνσταντίνου-Κολώνη. Το Σωματείο έχει δημιουργήσει μια γέφυρα μεταξύ Μακεδονίας-Αθήνας και δραστηριοποιείται με 300 μέλη στη Φλώρινα και στη Γλυφάδα.

Gallery

Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.