Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου Ζακύνθου “Ο Ερωτόκριτος”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ερωτόκριτος», της τοπικής κοινότητας Σκουλικάδου Δημοτικής Ενότητας Αλυκών Δήμου Ζακυνθίων ιδρύθηκε το 1984.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Σκουληκάδο Νομός: ΖΑΚΥΝΘΟΥ Περιφέρεια: Ιόνια νησιά

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ερωτόκριτος», της τοπικής κοινότητας Σκουλικάδου Δημοτικής Ενότητας Αλυκών Δήμου Ζακυνθίων ιδρύθηκε το 1984. Στη διάρκεια της εικοσιπενταετούς και πλέον δράσης του ο Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει πολλές και ποικίλου περιεχόμενου πολιτιστικές δραστηριότητες με σκοπό τη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προσφορά γνήσιων μορφών ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.

  Οι δραστηριότητες του Συλλόγου περιλαμβάνουν ενδεικτικά :

  Τη λειτουργία μουσικού τμήματος με τη συμμετοχή παιδιών για την εκμάθηση κιθάρας κλασικής και ακουστικής και πιάνου-αρμόνιου

  – Την παιδική χορωδία

  – Την βιβλιοθήκη

  – Τη θεατρική ομάδα

  – Τη θεατρική ομάδα νέων

  Tο χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χορών το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα συγκροτήματα, παιδιών, νέων και ενηλίκων

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου «Ερωτόκριτος» έχει λάβει μέρος με το χορευτικό και με το θεατρικό τμήμα του σε πολλές εκδηλώσεις τόσο στη Ζάκυνθο όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, όπως στην Κρήτη το 2006, στην Κεφαλλονιά το 2007 και το 2008, το Μεσολόγγι το 2009 και το Καρπενήσι (2010).

  Ιδιαίτερα πλούσια είναι η δραστηριότητα του θεατρικού τμήματος με την παρουσίαση κλασικών θεατρικών έργων αλλά και λαϊκού θεάτρου όπως οι ζακυνθινές «ομιλίες».

  Αναφέρουμε παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία έτη όπως «Το Ζαμπελάκι» του Δ. Ρώμα, «Το Καινούριο Σπίτι» του Κ. Γκολντόνι, οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη.

  Τον Αύγουστο του 2005 ο Σύλλογος παρουσίασε τη λαϊκή διασκευή της Γκιόστρας από τον «Ερωτόκριτο» του Β. Κορνάρου, αναβιώνοντας μια παράδοση αιώνων για τον τόπο μας. Η ίδια παράσταση δόθηκε επίσης και τον Αύγουστο του 2006 στο Κάστρο Ζακύνθου.

  Το έργο «Ερωτόκριτος» παρουσιάστηκε και στο Ηράκλειο της Κρήτης (01/09/2006) στα πλαίσια εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης του Δήμου Ηρακλείου.

  Το Μάρτιο του 2007 η θεατρική ομάδα του Συλλόγου ανέβασε τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου, παράσταση που φιλοξενήθηκε και στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς. Το 2008 παρουσίασε με επιτυχία στη Ζάκυνθο το θεατρικό έργο “La Nonna” του Roberto Cossa, το 2009 έδωσε το θεατρικό του παρόν με το έργο «Το Φιντανάκι» του Παντελή Χορν, το οποίο παρουσιάστηκε και στο Μεσολόγγι και το 2010 (Απρίλιος) ανέβασε στη Ζάκυνθο το θεατρικό έργο «ο Γενικός Γραμματέας» του Ηλία Καπετανάκη.

  πηγή: http://www.erotokritos.net/sillogos.php

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.