Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γέφυρας «Άγιος Γεώργιος»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γέφυρας «Άγιος Γεώργιος» παρουσιάζει χορούς από Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Ρωμυλία, Ήπειρο, Θεσσαλία, νησιά Ιονίου & Αιγαίου πελάγους, Μικρά Ασία, Πόντο, Κρήτη, Κύπρο καθώς και λαϊκούς ελληνικούς χορούς.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  150 μέληΤοποθεσία: Κάτω Γέφυρα Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1984. Στόχος του η διάσωση και η διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και η έρευνα της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης. Το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου περιλαμβάνει τμήματα με χορευτές διαφόρων ηλικιών απ’ όπου προκύπτει και το τμήμα επιδείξεων, που εκπροσωπεί τον τόπο και τη χώρα μας σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

  Παρουσιάζει χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Ρωμυλία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Κρήτη, την Κύπρο καθώς και λαϊκούς ελληνικούς χορούς. Διαθέτει παραδοσιακές φορεσιές αρκετών περιοχών της χώρας μας, που είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις τόσο εντός όσο και εκτός του ελληνικού χώρου.

  Από τις πιο σημαντικές του συμμετοχές είναι :

  • η συμμετοχή του στο διεθνές φεστιβάλ τουρισμού στη Θεσσαλονίκη (2013),
  • η συμμετοχή του στο ΧΧΧΙV Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Miedzynarodowych Targow Sztuki Ludowej στην Κρακοβία (2010), καθώς και
  • η συμμετοχή του στο 42ο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ του Zakopane στην Πολωνία ( I.F.F. of Mountain Folklore 2010 ), όπου εκπροσώπησε τη χώρα μας κατόπιν προεπιλογής και κατέκτησε το δεύτερο βραβείο, στην τρίτη και δυσκολότερη κατηγορία του φεστιβάλ.

  Σήμερα το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου αποτελείται από το παιδικό-εφηβικό τμήμα, όπως και από τμήματα ενηλίκων, με χοροδιδάσκαλο την κ. Σιάρκου Σοφία, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, με διακρίσεις και 25χρονη πορεία στο διεθνή χώρο.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.