Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Αττικής «Κορύβαντες»

Σύλλογος «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ»: το όνομα του συνδέεται με την αρχαία Ελλάδα, που σαν ομπρέλα αγκαλιάζει τους παραδοσιακούς χορούς – από την Ανατολική Ρωμυλία και τη Φλώρινα μέχρι την Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και τη Μικρά Ασία.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  150 μέληΤοποθεσία: Αγία Παρασκευή Αττικής Νομός: ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρεια: Αττική

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ» (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) ιδρύθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2011 και έχει έδρα την Αγία Παρασκευή – Αθήνα. Το όνομα που δόθηκε στο Σύλλογο «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ» έχει τις ρίζες του βαθιά κρυμμένες στην αρχαία Ελλάδα, η οποία σαν ομπρέλα αγκαλιάζει όλους τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς – από την Ανατολική Ρωμυλία και τη Φλώρινα μέχρι την Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και τη Μικρά Ασία.

  Με αφετηρία την αρχαία Ελλάδα και βασικά στοιχεία όπως η δύναμη, η ένταση και το πάθος του χορού ξεπήδησε μέσα από τους αιώνες το όνομα «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ», για τους οποίους υπάρχουν διάφορες παραδόσεις. Εμείς επιλέξαμε αυτή που περικλείει, όλα τα παραπάνω.

  «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ»
  Ιερείς της θεάς Κυβέλης (θεά της άγριας φύσης και της γονιμότητας) οι οποίοι τη λάτρευαν χορεύοντας με μανιώδη φανατισμό και εντυπωσιακές κινήσεις ολόκληρου του σώματος, ακατάπαυστα μέχρι το πρωί. Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου, με μια δύναμη που ξεπερνάει τα 150 μέλη, είναι η διάσωση των παραδοσιακών χορών και τραγουδιών και η διατήρηση και μεταλαμπάδευση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Σύλλογος διαθέτει χορευτικά τμήματα όλων των επιπέδων καθώς και τμήμα χορωδίας. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, διδάσκονται τους χορούς και τα τραγούδια, όπως ακριβώς παρουσιάζονται στην περιοχή τους, μετά από λεπτομερή καταγραφή του τοπικού ιδιώματος από τον εκλεκτό δάσκαλο χορού Ιάκωβο Πελέκη και τη δασκάλα χορωδίας Έφη Βαϊρλή.

  Στις δράσεις του Συλλόγου συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, φεστιβάλ και χορευτικές – θεατρικές παραστάσεις, η συμμετοχή σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, διοργάνωση εκδρομών και άλλων εκδηλώσεων, κ.λπ. Ο Σύλλογος επιδιώκει τη διαρκή επαφή των μελών του με την τοπική κοινωνία, την ανάπτυξη σχέσεων, τη στενή συνεργασία και το συντονισμό με φορείς και συλλόγους με παρεμφερείς σκοπούς σε τοπικό, διαδημοτικό ή και πανελλήνιο επίπεδο.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Είδαμε
  • Εκδήλωση
  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.