Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγιστιανών Θεσσαλονίκης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγιστιανών Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1982 στο Δήμο Ευόσμου. Έκτοτε λειτουργεί αδιάλειπτα και αποτελείται από 600 περίπου μέλη.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  600 μέληΤοποθεσία: Αγγίστα Νομός: ΣΕΡΡΩΝ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο σκοπός του συλλόγου είναι η διατήρηση των παραδόσεων του τόπου μας καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων τόσο μεταξύ των εκπατρισμένων συμπατριωτών όσο και των φίλων που με την ενεργή συμμετοχή τους έχουν αγκαλιάσει τον σύλλογο και τις εκδηλώσεις του. Η συμμετοχή φίλων και συμπολιτών στις δράσεις του συλλόγου αποτελεί και το μυστικό της τριανταετούς παρουσίας και προσφοράς του στα πολιτιστικά κοινά του δήμου μας.

  Ο σύλλογός μας διαθέτει τέσσερα χορευτικά τμήματα δύο παιδικά, ένα εφηβικό και ένα ενηλίκων, τα οποία συμμετέχουν σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις είτε του δήμου Ευόσμου είτε άλλων όμορων δήμων και φορέων. Επίσης, το χορευτικό τμήμα εκδράμει τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο στον τόπο καταγωγής των μελών του, προκειμένου να συμμετάσχει στις τοπικές γιορτές του χωριού Αγγίστα και του οικείου Δήμου.

  Σε μία από αυτές τις εξορμήσεις, στις 6 Ιανουαρίου, τα μέλη του Συλλόγου έχουν τη δυνατότητα μαζί με τους χορευτές να παρευρεθούν στην αναβίωση του ετήσιου εθίμου «Κουρμπάνι», στην αυλή του Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Αγγίστας. Το έθιμο, που κορυφώνεται στις 7 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής του Ιωάννου Προδρόμου, διεξάγεται κάθε χρόνο χωρίς να διακοπεί ούτε καν στα δύσκολα χρόνια της κατοχής, με την αφετηρία του να χάνεται στα βάθη των χρόνων. Η αξία του εθίμου για το χωριό και η ανάγκη διατήρησής του αποτέλεσε μια από τις πρώτες δεσμεύσεις των ιδρυτών του Συλλόγου με πετυχημένη συνέχεια στα χρόνια που ακολούθησαν.

   

  Gallery

  Πηγή:

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.