Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγία η Γηροκομήτισσα»

Ο Σύλλογός, ιδρύθηκε το 1961, από Μικρασιάτες πρόσφυγες 1ης γενιάς, οι οποίοι ξεριζώθηκαν από τα χωριά της Σμύρνης (Σεβντίκιοϊ, Βουρλά, Μενεμένη) και ρίζωσαν στη νέα τους πατρίδα, την Πάτρα το 1925.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  380 μέληΤοποθεσία: Μικρά Ασία Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Μικρασιάτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Συμμετέχει στα μορφωτικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης , με πλήθος Κοινωνικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων που αφορούν σε παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις φωτογραφίας, εκδρομές, διαλέξεις, συγκέντρωση τροφίμων, αιμοδοσίες και εκδηλώσεις μνήμης, με κορυφαία τα Μικρασιάτικα, στις αρχές του Σεπτέμβρη. Είναι εδώ και χρόνια, μέλος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), σε συνεργασία με την οποία πριν ένα μήνα, διοργάνωσε το πρώτο αντάμωμα γνωριμίας των Μικρασιατικών Συλλόγων Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

  Λειτουργεί τμήματα γυμναστικής, εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων και τα τέσσερα τελευταία χρόνια και τμήματα χορού, εφήβων και ενηλίκων. Διδάσκονται χοροί από την όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, τη Μ. Ασία, Καππαδοκία και Πόντο. Παρά τα λίγα χρόνια ύπαρξής των Χορευτικών του τμημάτων, ο Σύλλογος συμμετέχει από τον πρώτο κιόλας χρόνο και κάθε χρόνο, σε μεγάλο αριθμό άλλων εκδηλώσεων στην Πάτρα. Επίσης συμμετέχει τα τελευταία τρία χρόνια, σε εκδηλώσεις στη Βόρειο Ελλάδα, όπου χτυπά η καρδιά του Προσφυγικού Ελληνισμού, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των Αλησμόνητων Πατρίδων. Πιο συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις, σε Θεσσαλονίκη, Χρυσούπολη, Κρηνίδες και φέτος και εδώ στην Ξάνθη.

  Τέλος, αξίζει να αναφερθούν και οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πλατεία της συνοικίας μας. Τα μέλη του Συλλόγου, μεταμορφώνουν την πλατεία και στήνουν ένα χαρούμενο, διαφορετικό κάθε χρόνο σκηνικό ενός Χριστουγεννιάτικου χωριού, για μικρούς και μεγάλους. Πρόεδρος του Συλλόγου είναι η κα Ντίνα Παπάκου και Δάσκαλος χορού ο Δημήτρης Βούλγαρης.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.