Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Χειμωνίου “Τα Ζαλουφιώτικα”

Ο σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1989 με έδρα το Νέο Χειμώνιο Ορεστιάδας.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Μεγάλο Ζαλούφι Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Αρβανίτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ο σύλλογος μας, κάθε χρόνο πραγματοποιεί διήμερες εκδηλώσεις (28 &29 Αυγούστου) που ονομάζονται «Ζαλουφιώτικα» από τις οποίες πήρε και το όνομα του. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν πλέον θεσμό για την περιοχή μας αφού πραγματοποιούνται από την ίδρυση του συλλόγου. Η υλοποίηση των εκδηλώσεων γίνεται στα πλαίσια εορτασμού της εκκλησίας του χωριού μας, «Αποτομή Ιωάννου Προδρόμου» και είναι επενδυμένη με μουσικοχορευτικό χαρακτήρα.

  Το 98% των μελών του συλλόγου μας είναι Αρβανίτες από το Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης. Σκοπός του συλλόγου η ανάδειξη των ηθών και εθίμων του Αρβανίτικου πολιτισμού. Τον Μάρτιο του 2012 με πρωτοβουλία του συλλόγου μας πραγματοποιείται το 1ο Αντάμωμα Ζαλουφιωτών Αρβανιτών στο Νέο Χειμώνιο με μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή συλλόγων από Ανατολική και Κεντρικη Μακεδονία και Θρακη,όπου υπάρχουν Ζαλουφιώτες.

  Gallery

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.