Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Όμιλος Ορμήδειας Κύπρου

Ο σκοπός ίδρυσης του ομίλου είναι η δημιουργία όσο το δυνατό περισσότερων τμημάτων μέσα από τα οποία παρουσιάζονται τα ελληνορθόδοξα ήθη και έθιμά μας στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  150 μέληΤοποθεσία: Κύπρος Φυλή: Κύπριοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Πολιτιστικός Όμιλος «ΟΡΜΗΔΕΙΑ» έχει ιδρυθεί το 2002 αλλά αποτελεί συνέχεια τού χορευτικού τμήματος του Αθλητικού Σωματείου, Α.Σ.Ο ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ με δράση πού φτάνει μέχρι και το 1956 τόσο στον αθλητικό αλλά και πολιτιστικό χώρο. Αφιέρωσε το όνομά του στο χωριό μας ΟΡΜΗΔΕΙΑ, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά παράλια της Κύπρου.

  Στα τρία βασικά τμήματα του ομίλου (Χορευτικό-Θεατρικό-Μουσικό) συμμετέχουν πέραν των 150 ατόμων από όλες τις ηλικίες προσφέροντας διαχρονικά τον καλύτερο τους εαυτό ώστε ο όμιλος μας να παρουσιάζει επιτυχή και αξιόλογα φεστιβάλ και θεατρικές παραστάσεις. Στο χορευτικό τμήμα που είναι και ο βασικός εκπρόσωπος του ομίλου, λαμβάνουν μέρος άτομα ηλικίας 7-28 ετών και διδάσκονται Κυπριακούς, Ελληνικούς και λαϊκούς χορούς. Την περίοδο 2002 – 2016,ο όμιλος ως πρεσβευτής τής Κύπρου στο εξωτερικό έχει φιλοξενηθεί και φιλοξενήσει αρκετούς συλλόγους από Ελλάδα (Ρόδο, Νέοι Επιβάτες, Καρυώτισσα Γιαννιτσών, Λάρισα, Κορινό,) και Φινλανδία. Το 2003 παρουσίασε στον Δήμο Λάρνακας, Παραλιμνίου, και στην κοινότητα Ορμήδειας αναπαράσταση Κυπριακού γάμου με μεγάλη επιτυχία.

  Ο όμιλος κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις του κατακλυσμού στην Λάρνακα, αλλά και σε άλλα Παγκύπρια φεστιβάλ. Παλαιότερα έχει λάβει μέρος στον κατακλυσμό και Πολιτιστικό Χειμώνα στην Αγία Νάπα. Επίσης το χορευτικό τμήμα έχει λάβει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές σε Παγκύπριας εμβέλειας σταθμούς και στο Κρατικό Κανάλι (ΡΙΚ).

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.