Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Κατερίνης “Παιδεία Παράδοσης”

Να ζεις, ν’αναπτύσσεσαι, να εξελίσσεσαι και τελικά ευτυχώς και αίσια να (εκ)παιδεύεσαι μέσα από την ταυτότητά σου…την παράδοση.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Κατερίνη Νομός: ΠΙΕΡΙΑΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία Φυλή: Μακεδόνες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ή αλλιώς κατά τον Πλάτωνα ….παιδεία νου…, η κινητήριος δύναμη κοινωνικής λειτουργίας και «πολιτείας ορθής», η οποία καλύπτει το σύνολο της ανάπτυξης του ανθρώπου και όχι μονάχα την αφομοίωση πληροφοριών και την απόκτηση δεξιοτήτων. Να ζεις, να αναπτύσσεσαι, να εξελίσσεσαι και τελικά ευτυχώς και αίσια να (εκ)παιδεύεσαι μέσα από την ταυτότητά σου…την παράδοση.

  Στην παράδοσή μας, σε αυτήν την πλούσια σε αξίες και ιδανικά καθημερινότητα των προγόνων μας, των παππούδων μας και των δικών τους, συναντά κανείς έννοιες και συναισθήματα πρωτόγνωρα και αυθεντικά, αποκυήματα φαντασίας και σουρεαλιστικών ιστοριών, προϊόντα μυθοπλασίας, δρώμενα διονυσιακά βαπτισμένα με το λαμπρό αρχαιοελληνικό στοιχείο, που όμως με την πάροδο των χρόνων, προσαρμόστηκαν και αφομοιώθηκαν με χριστιανικά επιχρίσματα στις ζωές απλών αλλά κυρίως σοφών ανθρώπων.

  Την παράδοσή μας αυτή καλούμαστε με ήθος, ευθύνη, μεράκι και αγάπη να διακρατήσουμε, να διαφυλάξουμε και να μεταδώσουμε από γενιά σε γενιά, μέσω του πολιτιστικού μας συλλόγου. Ένας σύλλογος ιδέα, που δημιουργήθηκε όταν μια ομάδα νέων ανθρώπων, αγόρια και κορίτσια βρέθηκαν να δίνουν το χέρι στον ίδιο κύκλο και να μοιράζονται μαζί τα ίδια βήματα. Η αγάπη μας για τον παραδοσιακό χορό ήταν αυτή που μας ένωσε να γίνουμε μια μεγάλη οικογένεια και να έχουμε την ανάγκη να το μοιραστούμε με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

  Στην «Παιδεία Παράδοσης», μέσα από την εθελοντική προσωπική προσφορά των ανθρώπων μας, στοχεύουμε στη διάδοση της μουσικοχορευτικής παράδοσης του τόπου μας, καλύπτοντας κάθε γεωγραφικό φάσμα του ελληνισμού και παράλληλα τη διάσωση λαογραφικών παραδόσεων, ηθών και εθίμων μέσω της πιστής αναβίωσης και δραματοποίησής τους. Σεμινάρια, ταξίδια, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, παραστάσεις, μουσικοθεατρικά δρώμενα και οι μουσικοκινητικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, δεν είναι παρά η «κιβωτός» μας στο μεγάλο χορευτικό μας ταξίδι. Συνταξιδιώτες κάθε ηλικίας, μικρά και μεγάλα παιδιά, με κέφι και ενθουσιασμό πορεύονται μαζί, βιώνοντας την μυσταγωγία εθίμων μέσω της εκμάθησης παραδοσιακών χορών και παραδοσιακού τραγουδιού με τη συμβολή έμπειρων χοροδιδασκάλων, μουσικών και ηθοποιών, μα πάνω από όλα με τη συμβολή ανθρώπων με γνώσεις αυθεντικές, διαφυλάττοντας έτσι την γνησιότητα του θησαυρού μας που δεν είναι άλλος από την παράδοσή μας.

  Με χαρά προσκαλούμε τον κάθε έναν από εσάς να γίνει μέλος της πολιτιστικής μας δράσης, να μοιραστούμε και να απολαύσουμε μουσικοχορευτικές συγκινήσεις, δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις για εμάς και τα παιδιά μας, χτίζοντας έτσι κ εμείς τη δική μας παράδοση.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.