Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι»

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την διάδοση και διάσωση της λαογραφίας της Ρόδου.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  100 μέληΤοποθεσία: Σορωνή Νομός: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο Φυλή: Δωδεκανήσιοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», από την ίδρυσή του το 1983 προσπαθεί, με τη βοήθεια των μελών και των φίλων του, να αποδείξει πως ο πολιτισμός (παράδοση, λαογραφία, σύγχρονος) και η συμμετοχή είναι σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας και των σχέσεων των πολιτών.

  «Αμπερνό» στη περιοχή μας ονομάζουμε το δέντρο της βελανιδιάς, το οποίο υπάρχει σε πολλά σημεία. Τα τελευταία χρόνια δημιουργούμε και συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις με διαφορετικές θεματικές όπως παραδοσιακοί και σύγχρονοι χοροί, συναυλίες, θέατρο, εκδηλώσεις λόγου και ποίησης, θερινό σινεμά κ.α.

  Η Στέγη είναι ένας χώρος καθημερινά σχεδόν ανοικτός με πρόβες, με μικρές παραστάσεις, με προβολές ταινιών, διάφορες δράσεις, αφού διαχειριζόμαστε 15 ομάδες: 5 ομάδες παραδοσιακών χορών, 2 ομάδες σύγχρονου χορού, 1 ομάδα λάτιν χορού, 2 θεατρικές ομάδες, ομάδα φωτογραφίας, 2 ομάδες aerobic, ομάδα χειροποίητων κατασκευών και κοσμημάτων, ομάδα «yoga». Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και συμμετέχουμε ξεπερνούν τις 35 κάθε χρονιά. Η Χορευτική Ομάδα Ενηλίκων αντιπροσωπεύει το Σύλλογο σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Ρόδο και σε όλη την Ελλάδα.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Ήθη & Έθιμα
  • Νέα Συλλόγων
  • Πανηγύρια

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.