Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μπενιτσών

Ο Πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Μπενιτσών, ιδρύθηκε το 1982, με σκοπό να αναδείξει τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Μπενίτσες Νομός: ΚΕΡΚΥΡΑΣ Περιφέρεια: Ιόνια νησιά

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Έχει συμβάλει στην διατήρηση της παράδοσης καθώς επίσης και στην ανάπτυξη του πολιτισμικού μας τομέα. Οι βασικές του αρμοδιότητες σχετίζονται με δρώμενα τα οποία περιλαμβάνουν, εκκλησιαστική χορωδία, χορευτικό τμήμα από παιδιά μικρής ηλικίας μέχρι ενήλικες με πλούσια δραστηριότητα(εκδηλώσεις εντός και εκτός νομού). Έχει καθιερώσει την γιορτή της σαρδέλας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου καθώς επίσης και το πανηγύρι της πολιούχου της περιοχής Αγίας Μαρίνας.Διοργανώνει πάρα πολλές εκδηλώσεις καλλιτεχνικού περιεχομένου).

  Ο σύλλογος κατάφερε μετά από προσπάθειες πολλών ετών και όνειρο πολλών μελών του να αποκτήσει κερκυραϊκές παραδοσιακές στολές .Ένας άλλος μεγάλος στόχος του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου, είναι να καταφέρει να αποκτήσει τον δικό του πολιτιστικό χώρο και να δημιουργήσει μέσα σε αυτόν ένα λαογραφικό μουσείο, για την ιστορία και το μέλλον του τόπου μας,για να μας γνωρίσουν καλυτέρα οι επισκέπτες μας δείχνοντας τους με αυτόν το τρόπο την παράδοση μας. Δεύτερον και σημαντικό να αφυπνίσει την νεολαία, από τον λήθαργο της σημερινής εποχής. δίνοντας τους την διάθεση και την πρωτοβουλία έτσι ώστε ο τόπο μας, να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα να ξεφύγει από την στασιμότητα και αδρανοποίηση τόσων ετών.

  Η αγάπη των μελών μας για τις προσπάθειες μας είναι η κινητήρια δύναμη που μας δίνει ώθηση για την συνέχεια και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας. Αγαπούμε την παράδοση, αγαπούμε τον τόπο μας και προσπαθούμε συνεχώς, δίνοντας των καλύτερο εαυτό μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμαι με αφοσίωση και περισσότερη δύναμη την ιστορία και την ανάπτυξη του χωρίου μας.

  Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού και εξωραϊστικού συλλόγου Μπενιτσών .

  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  Θεοφάνεια: Βάφτιση στο λιμάνι με συνοδεία φιλαρμονικής.

  25 Μαρτίου: Συμμετοχή των τριών τμημάτων παραδοσιακών χορών στο δημοτικό θέατρο Κέρκυρας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου Διοργάνωση Λαοδάμας.

  Μ .Σάββατο: Ανάσταση με πυροτεχνήματα στην πλατεία του χωριού με συνοδεία της χορωδίας Μπενιτσών.

  Δευτέρα του Πάσχα: Λιτανεία στον ιερό ναό του Αγίου Νικόλαου(Τσάκι)με συνοδεία φιλαρμονικής

  Κυριακή του Θωμά: Λιτανεία στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής με συνοδεία φιλαρμονικής

  Κυριακή των Μυροφόρων: Λιτανεία στον ιερό ναό Άγιοι Νικολάου Βρισηλίωτη(Άγιοι Δέκα)

  Πρωτομαγιά: Παραδοσιακό πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική στη κεντρική πλατεία

  23 Ιουνίου παραμονή Αι Γιάννη: Ο Σύλλογος γυναικών αναβιώνει το έθιμο των λαμπατίνων στο χώρο της πλατειάς με ζωντανή μουσική

  16 και 17 Ιουλίου: Μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι της πολιούχου της περιοχής Αγίας Μαρίνας με χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου παραδοσιακή μουσική και ψητά και πολύ διασκέδαση που κρατά έως αργά το βράδυ

  Αύγουστος: Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου γίνεται η γιορτή της σαρδέλας ,Συνδιοργανωτές ο Δήμος Αχιλλείων και ο πολιτιστικός σύλλογος. Άφθονο κρασί και σαρδέλα μαζί με ζωντανή μουσική, συνθέτουν ένα όμορφο καλοκαιρινό Αυγουστιάτικο ξεφάντωμα.

   

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.