Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας

Ο Σύλλογος ξεκίνησε τη δράση του, κατάγεται και έχει την έδρα στο χωριό Γλώσσα Σκοπέλου.

Πληροφορίες Συλλόγου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας Σκοπέλου ιδρύθηκε το 1982 στο χωριό Γλώσσα στη Σκόπελο. Έχει συνεχόμενη πολιτιστική δράση με δρώμενα και αναβιώσεις παραδοσιακών εθίμων της Σκοπέλου και ειδικότερα της Γλώσσας. Κάθε καλοκαίρι διοργανώνει πολιτιστικές δράσεις (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές παραδοσιακών χορών), οι οποίες είναι σημείο αναφοράς για τις βόρειες Σποράδες.

Καλλιτέχνες όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Κώστας Μακεδόνας και η Μελίνα Ασλανίδου έχουν εμφανιστεί με συναυλίες τους στην Γλώσσα. Η χορευτική ομάδα αριθμεί 57 μεγάλους και 30 μικρά παιδιά. Έχει τμήμα θεατρικών παραστάσεων στο οποίο γίνονται και σεμινάρια θεάτρου από καταξιωμένους δάσκαλους. Εϊναι σε συνεχόμενη δράση, χειμώνα και καλοκαίρι, και έχει αδελφοποιηθεί με τα Πάνω Πολεμιδια Κύπρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαντουδιου Ευβοίας.

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κάηκαν ολοσχερώς τα εμβληματικά Σφαγεία στον Ταύρο που στεγάζεται η «Σέρρα» (φωτό)

Στον χώρο αυτόν μεταξύ άλλων στεγαζόταν και ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα» με πρόεδρο τον ερευνητή-χοροδιδάσκαλο Νίκο Ζουρνατζίδη.