Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πανικάριος Σύλλογος «Άρτεμις Ταυροπόλος»

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2001 στην Αθήνα με σκοπό τη διάσωση και διάδοση της λαϊκής παράδοσης και ιστορίας της Ικαρίας και των Φούρνων.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  165 μέληΤοποθεσία: Ικαρία Νομός: ΣΑΜΟΥ Περιφέρεια: Βόρειο Αιγαίο Φυλή: Ικαριώτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2001 στην Αθήνα με σκοπό τη διάσωση και διάδοση της λαϊκής παράδοσης και ιστορίας της Ικαρίας και των Φούρνων.

  Η επωνυμία « Άρτεμις Ταυροπόλος» προήλθε από το ιερό που υπάρχει στο νησί μας και είναι αφιερωμένο στην αρχαία θεά Άρτεμις που απεικονίζεται και στο λογότυπο του συλλόγου μας. Μια γυναίκα πάνω σε ένα ταύρο και είναι εμπνευσμένο από τα αρχαία νομίσματα που βρέθηκαν στην Ικαρία.

  Στην μέχρι τώρα πορεία του ο σύλλογος έχει ασχοληθεί με διάφορα θέματα όπως είναι η τοπική ενδυμασία, με ήθη και έθιμα του νησιού μας, με την καταγραφή ιστορικών-αρχαιολογικών τοποθεσιών της Ικαρίας καθώς και με την προβολή του νησιού μας μέσω των εμφανίσεων του αξιόλογου χορευτικού τμήματος που αποτελεί το μοναδικό ενεργό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Ικαριακού συλλόγου στην Αθήνα και τέλος με την δημιουργία δύο μουσικών ψηφιακών δίσκων με χορούς και τραγούδια από την Ικαρία.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.