Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαρίεσσας Νάουσας «Ο Άγιος Δημήτριος»

Το όνομα του συλλόγου δόθηκε προς τιμήν και ευλογία του προστάτη και πολιούχου του χωριού Αγίου Δημήτριου.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  450 μέληΤοποθεσία: Μακεδονία Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία Φυλή: Μακεδόνες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Έτος ίδρυσης 1980. Η ταυτότητα του συλλόγου: Η έρευνα – διάδοση και διάσωση των παραδοσιακών χορών και εθίμων της Μακεδονίας. Στόχος του δεν είναι μόνο η διατήρηση αλλά και η διάδοση της Μακεδονικής παράδοσης στις νεότερες γενιές. Ο σύλλογος διαθέτει 450 μέλη εκ των οποίων οι 120 είναι χορευτές. Στον σύλλογο λειτουργούν πέντε(5) χορευτικά τμήματα παραδοσιακού χορού.

  Λειτουργεί θεατρική ομάδα, η οποία ανέβασε με μεγάλη επιτυχία τον Ιούνιο του 2016 την παράσταση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου». Στις εγκαταστάσεις του συλλόγου διατηρείτε πλούσια συλλογή παλαιών φωτογραφιών και αντικειμένων.

  • Συμμετέχει καθ’ όλη την διάρκεια του έτους σε εκδηλώσεις και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επίσης διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία εκδηλώσεις και ο ίδιος ο σύλλογος, οι κυριότερες από αυτές είναι:
  • Παραμονή του Αγίου Δημητρίου διοργανώνει το Φεστιβάλ ‘’Γευστικές Περιπλανήσεις’’ αναδεικνύοντας μυρωδιές και γεύσεις από όλη την Ελλάδα.
  • Χριστουγεννιάτικη γιορτή κάθε χρόνο για τα λιλιπούτεια και όχι μόνο μέλη του συλλόγου.
  • Το παραδοσιακό έθιμο Κόλντε κάθε 23 Δεκεμβρίου.
  • Ο ετήσιος χορός του συλλόγου την Κυριακή των Αποκριών.
  • Συμμετέχει ανελλιπώς στις εκδηλώσεις του εορτασμού του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Χαρίεσσας (Ντελιμάνι) την πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα.
  • Η γιορτή της Μητέρας την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

  Κοινωνική προσφορά του συλλόγου: Διοργανώνει συχνά ομιλίες ειδικών από διαφορετικά επιστημονικά πεδία για την ενημέρωση και θεραπεία διαφόρων ασθενειών και θεμάτων που αφορούν όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες.Πρόσφατα προχώρησε στην δωρεάν χορήγηση πάνω από 150 τεστ για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας.

  Gallery

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.