Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ένωση Κρητών Ιλίου

Η Ένωση Κρητών Ιλίου μετρά πάνω από 2.500 μέλη.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Κρήτη Περιφέρεια: Κρήτη Φυλή: Κρήτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Βρισκόμαστε στην κοινότητα Νέων Λιοσίων κάπου στα μέσα του 1955. Οι απόδημοι στην Αθήνα Κρήτες μαζί με τους συμπατριώτες τους που διαμένουν στην κοινότητα Αγίων Αναργύρων αποφασίζουν την ίδρυση σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Κρητών». Οι Κρήτες των δύο κοινοτήτων προσπαθούν με αυτό το σωματείο να διατηρήσουν τα παραδοσιακά στοιχεία του τόπου καταγωγής τους. Όλα αυτά τα χρόνια οι εκδηλώσεις «Γιορτή Τσικουδιάς», «Γιορτή Κρασιού», «Κλήδονας» διοργανώνονται αδιάλειπτα και με πολύτιμο αρωγό και συμπαραστάτη το Δήμο Ιλίου.

  Παράλληλα τα χορευτικά συγκροτήματα αλλά και τα παιδιά – μέλη του μουσικού συγκροτήματος συμμετέχουν σε χιλιάδες εκδηλώσεις εντός και εκτός Αττικής, εκπροσωπώντας επάξια τόσο την Ένωση Κρητών όσο και τον δήμο. Στα χορευτικά συγκροτήματα συμμετέχουν περίπου εκατονπενήντα παιδιά, ενώ παράλληλα στα τμήματα εκμάθησης κρητικών μουσικών οργάνων περίπου πενήντα παιδιά.

  Gallery

  Πηγή:

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.